Gorița, cu TVA, sau fără TVA. Consilierii PNL au întrebat, primarul Coliban s-a făcut că răspunde

Dispută pe drumurile forestiere din Brașov. Consilierul local Pamela Diaconu(PNL) a cerut explicații primarului cu privire la viitoarele drumuri forestiere care ar urma să fie amenajate la Brașov.

După cum o parte dintre noi știu, avem un contract cu AFIR. Valoarea era undeva la 6,7 milioane de lei. Se propunea ca din fondul municipiului să se construiască un drum forestier nou. Problema este că după cum ne aducem aminte, în 2020, Consiliul Local a mandatat primarul să renegocieze contractul cu AFIR. Săptămâna trecută a avut loc o pretinsă dezbatere care a fost anunțată cu 24 de ore înainte, unde au participat 20 de persoane, reprezentanți ai regiei Pădurilor și ai aparatului de specialitate.

Dezbaterea presupune atragerea a cât mai mulți participanți, să fie ceva transparent, să fie analizate documente cu ceva timp înainte. S-a făcut referire la drumuri, dar reprezentanții regiei au precizat că nu există documente, studii, etc. Adică nu se cunoaște nimic, nu exista un studiu real. În concluzie, pretinsa dezbatere nu ar fi trebuit să aibă loc. Am observat totuși că în urmă cu câteva zile s-au încarcat pe site-ul primăriei niște formulare unde cetățenii să completeze. Acolo nu există nicio semnătură, nu știe nimeni cine a prezentat aceste variante. De ce nu ați informat consilierii locali cu privire la acest proiect, care vor fi consecințele dacă se pierd banii AFIR?”, a întrebat Pamela Diaconu, consilier local PNL.

Ca de fiecare dată, cu o atitudine superioară, primarul Allen Coliban se face că nu înțelege întrebarea, ba că de fapt el a răspuns, o chestie de mutat discuția atunci când nu există un răspuns clar.  ”Decizia Consiliul Local a fost că nu vrem drumul Gorița. Alternativa pe care o avem este să înlocuim acest drum cu un drum forestier nou. De aceea am solicitat Regiei Kronstandt să ne furnizeze toate informațiile. Cele 4 drumuri sau alternativa identificată și prezentată public, calitatea prezentării aparține specialiștilor. Ceea ce au arătat dânșii, au arătat unde ar fi parcele care ar întruni acele condiții minime pentru a fi transformate în drumuri forestiere. Cred că au fost mai mulți de 20 de participanți la acea dezbatere. Efectele le știm deja, este vorba despre returnarea, 140-150 de mii de lei„ a răspuns evaziv primarul.

Imediat a venit și replica consilierului PNL, Pamela Diaconu.

Domnule primar, ați fost mandatat să găsiți soluții, iar acum dumneavoastră vreți să primiți soluții de la cetățeni. Trebuie să vă asumați o poziție legată de acest subiect. La momentul de față ne povestiți de Gorița care nu mai e de actualitate, nu se mai pune în discuție. Este vorba despre ce soluție ați identificat ca banii să nu se piardă”, a conchis consiliera PNL.

În ajutorul colegei a sărit și consilierul Ciprian Chiricheș, cel care a solicitat lămuriri pe subiect. ”Nu am uitat de factura de 163.000 de lei. Firma a și încasat-o pentru proiect. Colega mea a pus o întrebare, dar dumneavoastră nu ați răspuns”.

Primarul a dat-o imediat la întors, chipurile el a spus suma, dar fără TVA 🙂 ”Suma prezentată de dumneavoastră este la fel cu suma pe care am spus-o și eu, doar că am zis fără TVA”, a adăugat primarul Allen Coliban.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: