”Ghiolbanul” de la Cotroceni și ”pușcăriașul” de la Victoria

România are ghinionul de a avea președinte doar în campania electorală, atunci când Klaus Iohannis îi susține pe față pe liberalii care l-au propulsat la Cotroceni. Dacă în restul timpului ”doarme”, este dispărut și nu iese cu nicio declarație coerentă, în campanie este cel mai activ liberal. PSD în stânga, PSD în dreapta. Atât de mult a vorbit pentru un tip ”mut”  în campania electorală, încât românii s-au enervat și au votat tot PSD la ultimele alegeri, astfel că partidul a ieșit pe primul loc la parlamentare.

În toamnă, președintele îi vedea pe toți corupții, pe toți penalii. Brusc, după ce s-a văzut cu sacii în căruță, ”omul cu șase etaje” s-a retras în carapacea sa unde va dormi probabil până la următoarele alegeri. DNA a ieșit la rampă cu noi clienți, printre ei și liberalii Costel Alexe și Mihai Chirica, ambii de la Iași. Cel care tuna împotriva penalilor a tăcut mâlc, niciun cuvânt despre penalii lui, na, în opinia sa, probabil sunt mai buni decât penalii PSD. Sunt aproape 2 ani de când PNL a preluat puterea în România. S-a schimbat ceva în bine? Nu! Din contră, spitalele au ars pe bandă rulantă, oamenii au murit de vii în flăcări ori fiindcă au rămas fără oxigen, dar, președintele nu mai are vocea din trecut. Dacă nu e PSD la guvernare, nu mai are farmec.

Dacă cumva Iohannis a fost trezit de câte un ziarist, normal, tot PSD era de vină. Astfel, s-a ajuns la salarii și pensii înghețate, prețuri explodate și o viață tot mai grea pentru românii de rând. Bineînțeles, și cu efortul liberalilor și, mai nou, al useriștilor. Dar, mai ies în stradă cei care se considerau ”societatea civilă”? Nu! Au venit românii din diaspora acasă așa cum au promis useriștii și liberalii în campania electorală? Nu, și nici nu vor veni! Au fost tăiate pensiile speciale, iar discrepanța între salariați s-a redus? Nu! Parcă îl și văd pe Rareș Bogdan când țipa pe scenele din țară că într-o lună vor fi tăiate pensiile speciale. Vorbele au rămas…

De câteva zile am aflat că Florinel Cîțu a stat la pârnaie, na, pentru ”ceva normal” cum ar spune Alina Gorghiu și alți pupători de poale conducătoare. Da, omul s-a urcat rangă la volan și a pornit la drum pe străzile din America. S-a lăsat cu amendă și 2 zile de ”brutărie”. Imediat a sărit Alina Gorghiu să ne arate nouă că ce a făcut omul e ceva normal printre tineri…Cu alte cuvinte, toți românașii când am fost tineri am stat prin arest, am condus ca nebunii băuți, ce mai…

O altă amazoană care s-a băgat în seamă este Mara Mareș. De câțiva ani e pe nicăieri sau prin tabloidele de scandal, dar nicidecum prin instituțiile statului. Cu o părere foarte bună despre ea, scoate o postare pe facebook prin care îi ia apărarea lui Cîțulică, de parcă cuvintele ei ar fi băgate în seamă de cineva, de parcă ar fi contat vreodată pe undeva. Dar cum are încă aspirații de funcții la stat, prințesa cartofului se aruncă ca lipitoarea pe câte un șef, cine știe, poate iese ceva pe viitor.

De altfel, de câteva luni, România este a nimănui, pentru că totul se joacă pe bătălia din PNL. Rămâne Orban sau îl schimbă Cîțu. În tot acest timp, prețurile la produsele alimentare au crescut cu până la 10%, energia electrică și gazul trec de 20% și tot așa. Dacă românii simt din greu la buzunar ce înseamnă anul 2021, premierul fost pușcăriaș vede numai lapte și miere, prosperitate. Probabil că Florinel uită că este primul ministru al României și nu al Suediei.

 

Editorial scris de Cristi FLOREA

redactor șef

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: