Ghinion tot pentru cei din privat…Guvernul nu vede pensiile nesimțite, indemnizațiile din CA-uri, dar nici sumele imense încasate de șefii din agențiile statului

Guvernul se plânge zilnic că nu are bani, dar nici nu vrea să ia măsuri ferme, deși acum are toate pârghiile necese. De exemplu, se vorbește de ani buni de pensiile nesimțite pe care le încasează anumite categorii sociale. Dacă la nivel declarativ, liberalii stau foarte bine, când vine vorba despre măsuri, aceștia se fac că plouă și nu au curaj să ia o măsură fermă. La fel se întâmplă și în cazul companiilor de stat. Sute de indivizi, poate chiar mii încasează sume urașe de bani de la stat, doar pentru simplul fapt că sunt membri în Consiliile de Administrare ale companiilor respective. Guvernul Orban nu vede aceste lipitori de bani publici și tot din cauza faptului că inclusiv liberali sunt trimiși să completeze lista în aceste CA-uri.

Culmea, chiar anul acesta, doi liberali au ajuns în CA-urile unor societăți aflate pe raza județului Brașov. Este vorba despre David Dragoș și Mihai Donțu. Bineînțeles, nici guvernarea PSD nu a încercat să scape de astfel de ”căpușe”, este practic o continuitate în această zonă.

La fel se întâmplă și prin agențiile statului unde angajații încasează salarii de nababi, invidiate până și de arabii din Dubai. De ce nu vrea Guvernul Orban să-și asume și să taie în carne vie dacă tot se gândește la binele comunității?

Nu trebuie uitați nici reprezentanții Prefecturilor, Consiliilor Județene sau Primăriilor care și-au dublat salariile, în contrast cu cele din mediul privat.

Cu alte cuvinte, greul cade tot pe mediul privat, ca de fiecare dată, pentru că cei din guvern nu sunt în stare să ia decizii pentru ca efectele crizei să fie simțite de toată lumea, nu doar de anumite categorii. Rămâne de văzut când se vor închide firme pe capete cum se vor mai plăti toate aceste ”lefuri” de la stat…Nu trebuie uitat faptul că motorul economiei este privatul, iar cei de la stat…doar consumatori.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: