Garda Forestieră Brașov în acțiune. Sancțiuni de 36000 lei și lemn confiscat în valoare de peste 65000 de lei

Garda Forestieră Brașov a inițiat împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene în perioada 09.08-11.08.2020, acțiuni de control al circulației materialelor lemnoase pe timp de noapte pe drumurile publice și pe cele forestiere, în raza de competență a acesteia.

Au fost executate un număr de 10 acțiuni, la care au participat 20 de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov și 12 reprezentanți din partea Inspectoratelor de Poliție Județene.

În urma acestor acțiuni s-a confiscat cantitatea de: 207,13 mc lemn rotund rășinoase,  17,49 mc de cherestea, 5,00 mc de lemn de foc și 139,05 mst lemn de foc.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 36000 lei, iar valoarea totală a materialelor lemnoase confiscate este de peste 65000 lei.

În cazul agenților economici sancționați contravențional, Garda Forestieră Brașov împreună cu Inspectoratele de Poliție Județene, vor extinde verificările la sediile sociale și la punctele de lucru ale acestora.

Garda Forestieră Brașov va desfășura și în continuare, acțiunii de verificare și control a transporturilor de materiale lemnoase pe drumurile publice și forestiere, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi, atenționând pe această cale că orice transport trebuie să respecte legislația în vigoare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: