Gala Excelenței în Educație – Brașov 2018

La ora 12:00 va începe Gala Excelenței în Educație – Brașov 2018, un eveniment menit să omagieze și să promoveze rezultatele remarcabile obținute de elevii și profesorii brașoveni în activitatea din anul școlar 2017-2018. Alături de cei mai merituoși elevi medaliați ai olimpiadelor naționale vor sta dascălii care i-au pregătit, cu toții urmând să primească diplome de excelență și premii în bani. La manifestare vor participa oficialități locale și județene, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brașov, manageri de instituții de învățământ, cadre didactice și nu în ultimul rând părinții premianților.

În total, 59 de elevi alături de profesorii lor vor fi premiați. Sunt 6 elevi ocupanți ai primului loc, 5 ocupanți ai locurilor II și 11 deținători ai locurilor III, precum și 37 de elevi distinși cu mențiune la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Elevii care s-au clasat pe locul I la olimpiade şcolare vor primi un premiu de 1.700 de lei. Cei clasați pe locul al II-lea vor fi premiaţi cu 1.400 de lei, iar cei de pe ultima treaptă a podiumului vor primi 1.000 de lei. Elevii care au obţinut menţiuni vor fi şi ei premiaţi cu câte 500 de lei. Aceleaşi premii vor fi acordate şi profesorilor care i-au pregătit.

Gala Sportului brașovean 2018

Începând cu ora 18:00 este programată Gala Sportului brașovean 2018, o manifestare de recunoaștere și promovare a înaltei performanțe și a rezultatelor remarcabile obținute de sportivii brașoveni și de antrenorii lor în acest an competițional. Evenimentul se va desfășura în prezența marilor glorii sportive ale județului nostru, a conducătorilor de federații sportive care organizează competiții de anvergură în județul Brașov, a oficialităților locale și județene și a susținătorilor de seamă ai sportului olimpic brașovean. Evenimentul va fi prezentat de cunoscutul crainic TV Marian Olaianoș.

Pentru rezultatele obţinute la campionate mondiale și jocurile Invictus, Consiliul Judeţean va premia atât competitorii, cât şi antrenorii, cu câte 3.500 lei pentru medalia de aur, 3.000 lei pentru argint şi 2.500 lei pentru bronz. Pentru rezultatele obţinute la campionatele europene, atât sportivii, cât şi antrenorii vor primi câte 3.000 lei pentru medalia de aur, 2.500 lei pentru medalia de argint şi 2.000 lei pentru bronz. Câştigătorii campionatelor naţionale vor primi 1.500 lei pentru locul I, 1.200 lei pentru locul al II-lea şi 1.000 lei pentru locul al III-lea.

În total, vor primi diplome și premii în bani: 6 sportivi medaliați la campionate mondiale, europene și jocurile Invictus; 35 de campioni naționali (la individual și pe echipe), 10 ocupanți ai locurilor II (la individual și pe echipe) și 14 ocupanți ai locurilor III (la individual și pe echipe) la campionatele naționale, împreună cu antrenorii lor.

Totodată, 11 sportivi brașoveni de excepție, medaliați de-a lungul timpului la Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale, vor primi trofee. Este vorba despre Ion Țiriac, Marius Lăcătuș (cel mai mare fotbalist al Brașovului, câștigător al Cupei Campionilor Europeni), George Cosac (semifinalist în proba de dublu la Jocurile Olimpice din 1992), Mihai Covaliu și Rareș Dumitrescu (medaliați olimpici cu aur, argint și bronz la scrimă), Gheorghe Ferariu (cel mai bun voleibalist român al tuturor timpurilor, campion european în 1963 și dublu medaliat cu bronz la mondiale), Cezar Nica, Gavril Kicsid și Nicolae Munteanu (handbaliști campioni mondiali și medaliați olimpici din perioada 1964-1984), Stelică Morcov (medalie de bonz la lupte, la Olimpiada din 1976), și Constantin Sterea (bronz cu echipa de volei la Olimpiada din 1980).

De asemenea, 14 susținători sportului brașovean – primari și oameni de afaceri –, vor primi diplome onorifice pentru investițiile făcute în infrastructura sportivă a județului și pentru susținerea sportului brașovean prin organizarea de competiții de anvergură și finanțarea cluburilor sportive.

„Și în acest an Brașovul se poate mândri cu rezultatele excepționale ale elevilor și ale sportivilor care au obținut medalii la cele mai importante competiții de nivel național și internațional. Se cuvine să le acordăm prețuirea și respectul nostru pentru toate eforturile pe care le fac zi de zi, pentru ambiția și tenacitatea cu care luptă să ajungă ajungă pe cele mai înalte trepte ale performanței, fie ea școlară sau sportivă. Le mulțumim profesorilor și antrenorilor, îi felicităm pentru munca lor asiduă și sperăm ca rezultatele lor să fie tot mai bune”, spune președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: