Gala de caritate ”Aici pentru Tine”, editia a- IV-a, 21 februarie 2020, orele 18.00 Hotel Aro Brasov *****

Andreea Marin vine la Brașov pentru a patra oară consecutiv ca prezentator al Galei de caritate ”Aici pentru Tine” dar si ca promotor al conceptului “Construim la Brasov primul Centru Comunitar Modern din Romania. Evenimentul este organizat de Asociația ”Aici pentru Tine”, împreună cu Agenția de publicitate ”AdTeam” Brașov, vineri, 21 februarie 2020, orele 18.00. Oameni de afaceri din Brașov și din țară, autorități locale și vedete, sunt invitate la acest eveniment important. 

Partener de mare nădejde în proiectele noastre, Andreea Marin nu ezită nici cu o clipire să dăruiască iubire, implicare și profesionalism la cote maxime. Ni se alătură și în 2020 cu o echipă completă și complexă care ne sprijină. În plus, Andreea și-a deschis larg porțile locuinței sale. Ne-a introdus într-un univers intim și ne-a dezvăluit sentimentele sale fără opreliști. Iar împreuna cu specialiști săi, am realizat spotul video al viitorului centru comunitar – o productie cinematografică adevarata si reală a situației sociale în care trăim. Este mesajul pe care îl vom transmite în 2020 de implicare a comunității brașovene în construcția primului Centru Comunitar Modern din România.

Lumea se schimbă prin exemplul nostru, nu prin opinia noastră!

Suntem „Aici pentru Tineși spunem STOP BULLYING si DA EDUCATIE!

Este deviza noastră pentru cea de-a IV-a ediției a Galei de Caritate „ Aici pentru Tine”. Umăr la umăr cu prieteni, oameni inimoși dornici să fie de ajutor celor mai puțin privilegiați, am plănuit o călătorie aventuroasă către o destinație încă renegată, neasumată și mușamalizată…bullying-ul. O problemă frecvent întâlnită care afectează mental, fizic și emoțional copilul-adolescent al timpurilor noastre.

În timp ce țările din vestul Europei cheltuie milioane de euro anual pentru stoparea fenomenului devenit celebru sub denumirea de ”bullying”, România face cunoștință treptat și timid cu problemele stringente ale tinerilor secolului al XXI-lea.

Copiii, dar și adulții sprijiniți de asociație beneficiază atât de consiliere psihologică, vocațională cât și de  cursuri care le dezvoltă într-un mod holistic talentele și abilitățile pentru viață în sânul unei comunități solidare extinse. Deja rezultate notabile sunt vizibile, inițiând relații pozitive atât între copii cât și între ei și lumea din jurul lor acest fapt generând schimbări comportamentale importante.

Vi-l prezentam pe Tihamer, un adolescent de 15 ani care refuză să mai meargă la școală din cauza colegilor și a profesorilor. Nu se revoltă, dar fiecare zi petrecută în instituția de învățământ înseamnă încă o parte distrusă în sufletul său.

Tânărul este hărțuit fizic și emoțional de colegi și profesori; șicanat, poreclit, necăjit, insultat, ofensat, batjocorit și chiar lovit.  Suferința lui nu este sesizată. Nimeni nu reacționează și nimeni nu îl înțelege în afară de mama sa care îl crește singură, nu doar pe el, ci și pe ceilalți patru frați ai săi. Femeia a reușit să îl mute la altă școală, însă coșmarul continuă. Toate aceste aspecte au efecte majore la dezvoltarea lui Tihamer. 

Proprii noștri copii ar putea fi în locul lui Tihamer. A răspunde cu violență la violență nu este o soluție. Pentru a combate acest fenomen, Asociația Aici pentru Tine are ca obiectiv principal prevenția, educația și implicarea comunității pentru îmbunătățirea calității vieților celor vulnerabili.

Putem face împreună un pas spre rezolvarea problemelor. Cum? Prin educarea binelui.

Cauza noastră este o lucrare complexă, acționând în mai multe direcții începând de la educația holistică, non-formală, la incluziune, dezvoltare de abilități pentru viață, vocaționale sau profesionale. Ne dorim să oferim un spațiu călduros, primitor și cu dotările necesare pentru a putea găzdui persoane care au nevoie de ajutorul nostru, pentru a modela caractere, pentru a vindeca atât rănile trupești cât și pe cele sufletești și pentru a le ajuta să își ducă visurile la îndeplinire. Astfel și ei, la rândul lor, vor putea să se ajute pe ei înșiși, pe semenii lor și astfel să propage binele. Împreună putem să putem contribui la crearea unei lumi mai bune. Visul nostru este de a realiza toate acestea într-un loc binecuvântat a cărui construcții dorim să o realizăm pentru veni în ajutorul comunităților regionale sau chiar la nivel național, Centrului Comunitar Modern Kamelia.

 Toți cei care doresc să ajute cazurile asociației, o pot face oricând, printr-o donație în contul RO64 BACX 0000 0010 9580 7001, deschis la Unicredit Ţiriac. Dacă ești antreprenor poți derecționa 20% din impozitul pe profit completând contractul de sponsorizare direct de pe site-ul asociatiei. Dacă ești persoană fizică și vrei să te implici, o poți face oricând, printr-o donație în contul RO64 BACX 0000 0010 9580 7001, deschis la Unicredit Ţiriac sau, și mai ușor, printr-un SMS cu textul “ centru” la 8842 și donezi 2 eur pentru semenii tăi care au nevoie de ajutor și pentru TINE, pentru că-ți PASĂ.

În decursul celor 3 ediții ale galei au fost alături de noi și au cântat artiști de renume: Liviu Teodorescu, Adrian Sîna, Paula Selling, Mihai Trăistariu sau Florin Chilian.Toti banii strânsi în cadrul galei , din donații sau licitații de creații unice, au fost redirecționați integral către cazuri medicale grave.

De-a lungul timpului ni s-au alăturat  în poveste tineri antreprenori, coordonatori de afaceri consacrate, oficialități si vedete, dar și foarte mulți oameni simpli conduși pur și simplu de sentimente nobile, emoții puternice și dorință de a oferi necondiționat. De asemenea persoane celebre din scena muzicală și sportivă ne-au sprijinit în organizarea galei. Cântăreți precum Eduard Ungureanu, Nicola, Liviu Teodorescu ( vine la Brașov a doua oara ca ambasador al copiiilor defavorizați și a cauzei) sau Mircea Eremia ne vor încânta anul acesta prin momentele lor muzicale, oameni de televiziune precum Adela Diaconu BV01ADE, și sportivi precum Helmuth Duckadam, Doina Melinte sau Mihai Leu ni s-au alăturat și ne-au donat cu multă generozitate piese din echipamentele lor personale cu valoare sentimentală. Toate acestea lângă multe alte surprize cum ar fi momentul de magie pură al magicianului Robert pe care copiii îl vor adora, momente impresionante și emoționante organizate de copiii defavorizați pe scenă împreuna cu copiii din medii normale aratând că cele doua lumi ale bagaților și săracilor se pot uni si devina una singura prin iubire, acceptare și încredere unii în alții.Nu există doua lumi în care cei norocoși sa nu interacționeze cu cei saraci, exista un singură în care trebuie să trăim împreună, să construim împreuna așadar este important să ne PESE!

            În cadrul galei va avea loc o licitație în vederea strângerii de fonduri pentru continuarea programului psiho-educativ al asociației dar și construcția Centrului comunitar Modern Kamelia în cadrul căreia se vor putea achiziționa echipamentele oferite de marii sportivi antemenționați, inclusiv mănușile lui Mihai Leu și tricoul semnat de Helmuth Duckadam.

            Evenimentul va cuprinde și o expoziție de tablouri numită „Emoții” care va ilustra portretul copilului defavorizat și trăirile pe care acesta le are în diferite momente ale vieții sale și în cadrul interacțiunilor cu semenii săi. Tablourile au rolul de a conștientiza publicul legat de viețile acestor copii și de modul în care experiențele lor de viață le pot influența viitorul. Expoziția cuprinde pânze imprimate cu lucrările fotografului Claudiu Păduroiu peste care sunt pictate formele mâinilor copiilor Asociației Aici pentru Tine, aceștia dăruind o parte din sufletele lor pentru a deveni parte din cercul nostru de fapte bune. Lucrările vor fi vândute în cadrul licitației. Un alt moment al galei va fi o degustare de vinuri care vor fi de asemenea disponibile în cadrul licitației.

Toti banutii strânsi în cadrul galei vor fi investiți în educația copiiilor prin continuarea programului psiho-educativ de educație nonformală mentală al asociației cu rezultate uimitoare pentru copiii din program dar și pentru începerea construcției primului Centru Comunitar Modern pentru persoane defavorizate la Brasov.

Pion principal în proiectul nostru este, poate, cel mai cunoscut hotel, restaurant și spa al orașului de la poalele Tâmpei. Gazda a evenimentului din 2018 încoace, Aro Palace***** scrie o frază importantă în istoria Galei “Aici pentru Tine și ia din nou parte la visul copiilor care au nevoie de ajutor. 

Asta pentru că în spatele acestor tuturor povești stau oameni. Oameni ca Daniela Tibeica, director general Hotel Aro Palace*****, care indiferent de locul, momentul sau etapa în care se situează, răspund cu inima deschisă; fără individualism, interes, revoltă sau judecată. Un exemplu de bună practică și un model pentru alți antreprenori si pentru noi toți, să faci BINE fără a cere ceva în schimb, doar din iubire și implicare pentru semeni, asta înseamnă Aro Palace***** si omul din spatele lui, Daniela Tibeică.

În acest sens dorim in primul rând prevenția prin educația copiilor în ceea ce privește acest fenomen și sprijinirea lor spre a îl ameliora. Pentru aceasta și pentru alte dimensiuni esențiale ale formării tuturor copiilor am inițiat un Programul psiho-educativ care formează toți copiii dezvoltându-i din toate punctele de vedere pentru a deveni niște persoane empatice, afective, responsabile și pregătite pentru provocările apărute pe parcursul vieții. Acesta este o formă de educație holistică, integrată care oferă copiilor oportunitatea de a se cunoaște mai bine pe sine și pe cei din jur. Programul antrenează atât copii care au nevoie de îndrumare și mentorat din medii defavorizate cât și copiii din familii înstărite, astfel “unind cele două lumi”.

Copiii, dar și adulții sprijiniți de asociație beneficiază atât de consiliere psihologică, vocațională cât și de  cursuri care le dezvoltă într-un mod holistic talentele și abilitățile pentru viață în sânul unei comunități solidare extinse. Deja rezultate notabile sunt vizibile, inițiând relații pozitive atât între copii cât și între ei și lumea din jurul lor acest fapt generând schimbări comportamentale importante.

Sala arhiplină la Gala ”Aici pentru TINE”, ediția a III-a din 21 februarie 2019, 350 de invitați (vedete, oameni de afaceri, autorități) la Hotel Aro Palace*****, și peste 10.000 de Euro, pentru salvarea a două vieți, iată sumarul și rezultatele galei.

            Toți banii strânși (peste 10.000 de Euro) au fost direcționați către Florin, un băiețel de 11 ani, și Bogdan, un tânăr de 33 de ani, ambii aflați în situații foarte grele de viață.

Florin este un baiețel minunat, care se luptă, de când s-a născut, cu o boală gravă la rinichi și cu afecțiuni la coloană și șold. Povestea lui Florin este tragică: în primele 6 luni de viață, deși a făcut tratamente intense cu antibiotice, a suferit numeroase infecții urinare și a fost internat lunar, de câte două ori, în spital, apoi, la doar 9 luni, a suferit prima intervenție chirurgicală, din cauza hidronefrozei. La vârsta de 2 ani a fost operat, din nou, pentru a i se pune șoldul la loc, iar piciorul stâng i-a fost scurtat cu 4 cm. La nici 4 ani, după o infecție foarte gravă la rinichi, a fost trimis la București, unde i s-a pus diagnosticul reflux vezico-ureteral bilateral, de gradul 5, și i s-a montat un tub, la rinichiul stâng, pentru a putea elimina urina. De atunci, băiețelul poartă permanent acest tub, care îi este schimbat la fiecare 3 luni, și care îl împiedică să poarte corsetul necesar vindecării coloanei. Florin merge la școală cu scutec, în care se scurge urina, iar în ultimii trei ani nu a crescut deloc în greutate sau înălțime, având doar 12 kg, la 11 ani.

În urma strângerii de fonduri la gală, Florin a fost investigat și reabilitat medical, trecut pe lista de transplant renal și de atunci el și familia lui sunt ajutați constant de Asociația “Aici pentru Tine” pentru tratamente, spitalizări sau alte nevoi stringente, de oricare natură. Vestea cea mare este ca Florin a fost transplantat, s-a gasit un donator, iar acum este bine.

            Bogdan este proaspăt tătic și are o soție care îl iubește, dar, la 33 de ani, este într-o situație disperată. De câteva luni, se zbate între viață și moarte, din cauza unei insuficiențe cardiace severe, care face ca inima lui să bată la 20% din capacitate, fiindu-i afectate și organele interne – ficat, rinichi, colecist, și circulația venoasă. Viața lui atârnă de un fir de ață și soția se străduiește să strângă 5.000 euro, pentru defibrilatorul cardiac, care să-l mențină în viață, până va putea face un transplant.

În urma strângerii de fonduri la gală, Bogdan a primit defibrilatorul cardiac iar la nici 2 săptămâni după gală s-a și intervenit medical la clinica ICCO din Brașov.

PARTENERI: AdTeam Brașov, Aro Palace, Adela Diaconu BV01 ADE, Biblioteca Judeteana pentru copii din Brasov, Scoala de moda pentru copii Cleopatra Popescu, Magicianul Robert, Direcția de Servicii Sociale Brașov, Scoala de dans Art Studio, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Brașov, Andrei Branza Film, Casa de moda Celebre, Liceul de Muzică ”Tudor Ciortea” Brașov, Coresi Shopping Resort, Claudiu Paduroiu photographer, Andrei Husti photographer.

SPONSORI: Hotel Aro Palace Brasov, Promedivet Sovata, Olympus România, Duvenbeck, Arbomedia Bucuresti, Yolans Com, Conrep, Asma usi, Taca Constructii&Consultanta, Pizza Hot, D.O. Security, Cofetăria Saray, Cofetăria Bombo, Reinert, Aerotech, Mega Image, Speed &Trust, Antalus, Media Expres, Zao Planet Brasov, Oxygazon, Ask4it, Mondo Instal, Kronstadt Imobiliare, Avantgarda Timișoara, Lactate Brădet, Dao Hostel, Sirona Dental Clinic, Helping Hands E.V.

PARTENERI MEDIA: RTT Brasov, Nova TV Brasov, Televiziunea Iubim Brasovul, BizBrașov, Bună Ziua Brașov, Transilvania 365, News Brașov, MyTex, Ziare.com, Știri Locale 24, Presa Online 24, Kiss FM, Rock FM, Magic FM, Monitorul Expres, Brașovul Tău, Ziare pe net, stiriziare.com, Curierul Național, Zile si Nopți Brașov.

Despre noi

Asociația ”Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și, de atunci,  a sprijinit peste 300 de copii, adulți și bătrâni, unii cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și chiar din alte județe din țară.
 
Este una dintre puținele asociații care furnizează servicii de asistență în comunitate, pentru grupuri marginalizate și pentru copii sau adulți cu grave probleme sociale și medicale.
 
Asociația ”Aici pentru Tine” este autorizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și a fost LICENȚIATĂ în acordarea de Servicii Sociale în Comunitate, pentru persoane adulte care se află în situații de izolare socială, risc de sărăcie și excluziune socială (venituri reduse, locuință precară, analfabetism sau educație precară), deținând un protocol de colaborare cu Direcția de Servicii Sociale Brașov.

Pentru orice alte informații despre Gala de Caritate și Asociația ”Aici pentru TINE”, o puteți contacta pe Adina Camelia Gál – președintele Asociație ”Aici pentru Tine”: 

Telefon : 0726.686.793; 0726/686.800

Email: contact@asociatiaaicipentrutine.ro

www.asociatiaaicipentrutine.ro

Strada 13 Decembrie, nr. 209, Brașov

Noi îi scoatem din anonimat, iar TU faci diferența schimbându-le povestea vieții lor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: