Gabriel Andronache:”Cei de la putere calcă în picioare deciziile CCR pentru a putea cheltui nelegal și fără număr, bani în campania electorală”

# PSD a modificat legea nr.334/2006 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale în sensul ca sumele cheltuite ilegal sau peste plafonul legal să nu mai fie confiscate;această lege de modificare a legii privind finanțarea partidelor politice era declarată neconstituțională, în întregime, din anul 2017.
# Curtea Constituțională, prin decizia nr.718/2017, a declarat legea neconstituțională în ansamblul său arătând că „situația determinată de constatarea neconstituționalității legii în ansamblul său […] are un efect definitiv cu privire la acel act normativ, consecința fiind încetarea procesului legislativ în privința respectivei reglementări”.
# Cu tupeu, PSD, a încălcat  decizia CCR nr.718/2017, a continuat procedura legislativă după decizia CCR și a adoptat legea declarată neconstituțională în ansamblul său. Practic PSD vrea sa demonstreze că o lege neconstituțională poate intra în vigoare.
# O sfidare atât de grosolană la adresa CCR nu a mai existat din partea majorității parlamentare.
# PNL nu va rămâne indiferent la încălcarea Constituției și va ataca la CCR această lege care dă liber la cheltuieli nelegale în campania electorală.
Gabriel Andronache
Deputat PNL de Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: