Gabriel Andronache: „În ultima lună am reușit să oprim intrarea în vigoare a 5 legi care conțineau prevederi neconstituționale”

Potrivit deputatului Gabriel Andronache, 5 legi care contineau prevederi necunostitutionale nu au mai intrat in vigoare. Totul a fost posibil datorita sesizarilor facute de Grupul Parlamentar al PNL.

”În ultima lună, AM REUȘIT SĂ OPRIM INTRAREA ÎN VIGOARE A 5 LEGI CARE CONȚINEAU PREVEDERI NECONSTITUȚIONALE!

Pe 7 februarie scriam pe această pagină că este DE URMĂRIT faptul că PE ROLUL CURȚII CONSTITUȚIONALE SUNT 8 SESIZĂRI ale Grupului Parlamentar al Partidului Național Liberal și ale colegilor de opoziție, cu privire la legi adoptate de Parlament pe care le considerăm neconstituționale!!!

După 35 de zile, Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra a 7 dintre ele. REZULTATUL: 5 AU FOST ADMISE, 2 au fost respinse iar 1 se află încă în dezbaterea Curții. Este UN BILANȚ POZITIV.

DETALII:
1. ADMISĂ – Sesizarea de neconstituționalitate privind LEGEA privind sistemul public de pensii,

2. ADMISĂ – Sesizarea de neconstituționalitate privind LEGEA pentru modificarea și completarea art.10 din LEGEA nr.241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale

3. Respinsă – Sesizarea de neconstituționalitate privind Regulamentul Camerei Deputaților

4. ADMISĂ – Sesizarea de neconstituționalitate privind LEGEA pentru modificarea și completarea O.G. nr.51/1997, privind operațiunile de leasing si societățile de leasing, LEGEA pentru completarea O.U.G. nr.99/2006 art.120

5. ADMISĂ – Sesizarea de neconstituționalitate privind LEGEA pentru completarea O.U.G. nr.50/2010

6. Respinsă – Sesizarea de neconstituționalitate privind LEGEA pentru aprobarea O.U.G. nr.90/2018, privind unele măsuri pentru operaționalizarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (a fost respinsă deși judecătorul raportor a propus admiterea acestei sesizări).

7. ADMISĂ – Sesizarea de neconstituționalitate privind LEGEA pentru completarea O.G. nr.13/2011”, a spus Gabriel Andronache, deputatul PNL.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: