Fraudă la Bacalaureat. Un elev din Brașov a postat subiectele pe rețelele de socializare

Luni, 16.08.2021 a debutat ea de-a doua sesiunea a examenului național de Bacalaureat 2021. În județul Brașov, examenul se susține în patru centre, trei în municipiul Brașov și unul în municipiul Făgăraș.

Marți, 17.08.2021 elevii au susținut proba obligatorie a profilului  , iar astăzi, 18 august 2021 examenul de Bacalaureat a continuat cu proba la alegere profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă.

Elevilor le-au fost împărțite subiectele, iar la scurt timp pe un grup de pe o rețea de socializare au fost postate variantele primite la examen și rezolvările acestora.

Candidatul care a postat subiectul la anatomie este din Brașov și susținea examenul de Bacalaureat la Liceul Tehnologic Silvic Brașov.

„În jurul orei 11.00, am găsit o postare pe rețelele de socializare cu o poză făcută unei pagini de la subiectul de anatomie. În urma analizării fotografiei a fost identificat centrul de examen (Liceul Tehnologic Silvic Brașov) și sala de unde a fost încărcată poza. Reprezentanți ai comisiei județene s-au deplasat imediat în centrul de examen și au identificat candidatul care a realizat poza. Fiind vorba despre o tentativă de fraudă a fost solicitat ajutorul polițiștilor de la secția de siguranță școlară din cadrul IPJ Brașov. Ancheta se află în desfășurare.”, a menționat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Brașov, Valentin Bucur

 

„Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat cu privire la faptul că în mediul online, pe un site de socializare, ar fi fost postate două fotografii conținând subiectele la disciplina „anatomie” din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, fotografii ce ar fi fost realizate în timpul examenului.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune solutie legala la finalizarea anchetei.”, a declarat Comisar de poliție Alina-Maria IVAN

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: