FOTO Experiența sărbătorilor de Paște într-un decor de poveste la AFI Brașov

Flori, fluturi și culori de primăvară sau, cu alte cuvinte, noul decor din AFI Brașov. Florile și fluturii sunt vestitorii primăverii, al lunilor pline de prospețime și culoarea care se manifestă printr-o explozie de vegetație.

 AFI Brașov își așteaptă vizitatorii cu un decor de poveste, cu fluturi de toate culorile care zboară, la propriu și la figurat prin mall pentru a bucura retina vizitatorilor și pentru a le reaminti că a venit primăvara și că trebuie să fie mai optimiști, mai plini de speranță, mai bucuroși și cu chef de viață.

 

Surprize pentru cei mari și cei mici: Atelierele Iepurașului, Căsuța Iepurașilor și Târgul artizanilor și meșterilor populari

Atelierele Iepurașului organizate cu artizani și meșteri populari din Brașov aduc multă bucurie brașovenilor și, în același timp, susțin tradițiile din zonă. Copiii au avut șansa să cunoască și să îndrăgească tradițiile sărbătorilor de Paște din Transilvania alături de meșteri populari. Au fost organizate ateliere de pictură icoane pe sticlă si ateliere de încondeiat ouă. Participarea la ateliere s-a oferit cu titlu gratuit adulților și copiilor din Brașov prin concursuri organizate în social media pe conturile AFI Brașov.

La etajul 1 al mall-ului, AFI Brașov găzduiește Târgul artizanilor și meșterilor populari, cu produse realizate manual pentru cadouri de Paște, care va fi activ până în data de 9 mai. La târg se pot găsi multe obiecte vestimentare, bijuterii, jucării croșetate, ii,  tradiționala turtă dulce în formă de iepuraș, icoane pe sticlă pictate manual, obiecte de decor, dulcețuri și alte produse culinare realizate de producători locali – la produse dedicate sărbătorilor Pascale, produse realizate handmade cu măiestrie și drag, după tradițiile transilvănene. Surprizele nu se termină aici.  Cu ocazia Zilei Europei, Filarmonica din Brasov va oferi un concert cu imnul European “Oda Bucuriei”, iar pe fațada va fi ancorat si steagul Uniunii Europene.

Tot la etajul 1, esplanada găzduiește Căsuța Iepurașilor de Paște într-un decor desprins din poveștile copilăriei, cu veverițe, iepurași, copaci verzi, copaci înfloriți și flori supradimensionale.

 

Tâmpa va fi ecologizată în fiecare an, pe 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului

 

 Pentru că #afibrașovean înseamnă să iubești Tâmpa, începând de anul acesta a fost dat start unei tradiții alături de comunitatea locală, aceea de a ecologiza Tâmpa în fiecare an, pe 22 aprilie cu ocazia Zilei Pamantului. Ne mândrim cu cea mai faină terasă din Brașov cu view spre Tâmpa, ne dorim să ne mândrim și cu faptul că avem grijă de acest simbol al comunității brașovene. La activare s-au strâns peste 150 de voluntari din Brașov, alături de care am reușit să adunăm 7mc de deșeuri reciclabile ridicate de o firmă specializată în  reciclarea deșeurilor.

Tot in spiritual reciclarii, pe Podul Artiștilor, găzduim o expoziție cu obiecte de artă realizate din doze de aluminiu în parteneriat cu ”Can Art & Design. O doză din aluminiu se descompune în mod natural în 100 de ani. Reciclată, o doză poate ajunge înapoi în raft în doar 60 de zile, consumând astfel cu 95% mai puțină energie față de energia folosită pentru producerea din materii prime. Utilizate în scop artistic, dozele din aluminiu pot fi transformate în adevărate opere de artă și de conștientizare.

Scopul acestei expoziții este de a atrage atenția asupra importanței dozelor din aluminiu ca material reciclabil. Reintepretarea celebrei opere „Sarutul” (Klimt), potretul lui Salvador Dali, Zana Reciclina, Poem Dadaist, sunt doar câteva din temele tablourilor care fac obiectul expoziției din AFI Brașov, din luna mai.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: