FOTO. Consilierii locali au votat, iar primele autobuze turcești au ajuns la Brașov. Să sperăm că nu vor face și acestea reclamă la VIDEOCHAT

Astăzi au ajuns la Brașov primele 10 autobuze noi, din lotul de 105 achiziționate de municipalitate prin creditul de aproximativ 25 de milioane de euro acordat municipalității de BERD se arata intr-un comunicat de presa. Cu alte cuvinte, consilierii locali au aprobat acordul, iar RATBV a dus totul la indeplinire.

”Flota de 105 autobuze noi, producție Menarini, este formată din 30 vehicule de 10,6 metri, având capacitatea de 74 de călători (20 pe scaune), 40 de autobuze de 12,1 metri lungime și capacitate de 98 de călători (22 pe scaune), și 35 de auobuze de 18 metri lungime și 146 de călători capacitate (40 pe scaune). Toate autobuzele au motoare Diesel Euro 6, clasa C, care reprezintă cel mai înalt standard pentru motoarele Diesel din acest moment. Vehiculele sunt dotate cu Cutie automată ZF, 6+1 rapoarte, au acces persoane cu dizabilități (înclinare la bordură + trapă manuală), podea joasă integral, aer condiționat, 8 camere video amplasate în interior și exterior, panouri indicatoare linie/traseu, amplasate pe trei laturi ale autobuzelor. Toate autobuzele sunt dotate cu sistem de monitorizare și analiză a parametrilor autovehicolului și a modului de conducere, inclusiv a consumului de combustibil, iar producătorul asigură prin contract o garanție de trei ani, inclusiv consumabile petnru mentenanță. Din totalul flotei noi, 45 dintre vehicule (câte 15 din fiecare categorie de lungime) vor avea sisteme de numărare automată a călătorilor”, se arata intr-un comunicat.

Daca Brasovul a optat pentru autobuze turcesti, Clujul sau alte orase s-au orientat in primul rand catre firme cunoscute cum ar fi Mercedes. De asemenea, alte orase au achizitionat autobuze electrice.

Precizam ca probleme mari sunt si cu troleibuzele din Brasov, multe dintre ele stau mai mult stricate, decat pe strazi. Totul din cauza parcului auto invechit.

foto: Primaria Brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: