FOTO. Cetățuia abia se mai vede din cauza construcțiilor. Blocuri și vile au răsărit în zonă

Simbolul municipiului Brasov a ajuns bataia de joc a alesilor locali. Dupa ce ca aceasta cladire zace in paragina de ani buni din cauza ca a ajuns pe mainile unor smecheri care si-au batut joc de acest patrimoniu, autoritatile locale nu sunt in stare nici macar sa protejeze aceasta zona. Astfel, in jurul Cetatii, au rasarit in ultima perioada cladiri dupa cladiri, atat vile cat si blocuri. Bineinteles, daca il intrebi pe primarul George Scripcaru va spune ca nu este de vina Primaria Brasov. Numai ca, realitatea este alta. Toate constructiile se ridica pe baza unor autorizatii…care, intamplator, trebuie obtinute de la Primaria Brasov.

La aceasta institutie exista un arhitect sef, exista un departament de urbanism, exista niste oameni care incaseaza salarii bunicele pentru a veghea astfel incat sa nu construiasca in oras fiecare dupa bunul sau plac. Numai ca, acesti oameni probabil sunt interesati de alte lucruri, altfel nu se explica cum si in Schei, dar si in aceasta zona istorica, apar blocuri. Nu se tine cont de regimul inaltimii, de arhitectura zonei, nu se tine cont decat de bani si atat. Daca se castiga bine, restul nu mai conteaza. Nici Politia Locala nu este prezenta, desi are un departament care ar trebui sa se ocupe de asa ceva. Astfel, mai este un pic si istoria orasului va fi maturata. Deja s-a inceput cu turnurile care au fost ”uitate” de autoritati si au devenit un pericol public pentru turisti si cei care au curajul sa le viziteze.

In Schei dealurile au fost luate la tinta de buldozere, Cetatuia este acoperita vizual de blocurile din zona, noul cartier Tractorul este plin de haos, fara gradinita, fara prea multe spatii verzi, fara strazi asfaltate. Insa, avem pretentii de oras european…

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: