FOTO. Centrul de Agrement s-a degradat și este de nerecunoscut! Cum au distrus politicienii în 5 ani o clădire emblemă a județului Brașov

Așa arată Centrul de Agrement Tâmpa după 5 ani de când clădirea a fost abandonată de Consiliul Județean Brașov!

Cine plătește pentru distrugerea acestei clădiri? Ce văd turiștii sau brașovenii care trec prin zonă?

Nesimțire maximă la Brașov! O clădire aflată sub Tâmpa, în buricul târgului, a ajuns bătaia de joc a autorităților. Este vorba despre clădirea unde a funcționat Centrul de Agrement Tâmpa. De aproximativ 5 ani, clădirea care era cândva o emblemă pentru acest oraș și județ a fost lăsată în paragină, deși în acest loc se puteau face foarte multe lucruri pentru comunitatea brașoveană. Dar, interesul autorităților județene nu a coincis cu cel al brașovenilor, altfel nu se poate înțelege cum a fost lăsată o astfel de clădire să se degradeze în ultimul hal, mai ales că nici nu mai poate fi folosită în aceste condiții, fiind nevoie de investiții serioase.

Plăcile de pe pereți s-au desprins și au fost furate, mai ales de pe stâlpii de susținere a clădirii. De asemenea, scările din exterior, pereții, totul s-a deteriorat. Nimic nu mai amintește de clădirea care făcea cinste orașului. Apa s-a infliltrat, astfel că această clădire a fost afectată serios.

Ar trebui ca cineva să se sesizeze și să îi tragă la răspundere pe cei care au abandonat clădirea și și-au bătut joc de banii brașovenilor.

Cine plătește aceste stricăciuni? Oare nu ar trebui ca instituțiile statului să se autosesizeze în acest caz, pentru că o clădire a fost distrusă intenționat prin nepăsare?

Dacă județul ar fi avut clădiri, ar fi fost de înțeles, dar când o astfel de instituție plătește zeci de mii de euro chirii pentru anumite imobile unde funcționează inclusiv spitale, în timp ce acest centru zace nefolosit de ani buni, chiar nu există scuze pentru conducerea județului.

Inclusiv un muzeu putea fi realizat în acești ani, dar până acum. În 2019, la fel ca în cazul multor proiecte, conducerea județului se lăuda că acolo vor fi amenajate mai multe zone de recreere pentru tineri. În acest sens, clădirea a ajuns la Biblioteca Județeană ”George Barițiu”.

Se fac imediat 3 ani de când autoritățile județene au parafat această înțelegere, dar, în tot acest timp, nu s-a întâmplat nimic. Mai mult decât atât, clădirea are nevoie urgentă de reparații, pentru că cei care au administrat-o au fost mai preocupați de politică și imagine în ultimii 5 ani.

Din păcate, Brașovul nu mai are în Consiliul Local nici opoziție, nici nimic, atâta timp cât aleșii nu solicită niciodată explicații despre această bătaie de joc. Inclusiv consilierii județeni ar trebui să sesizeze organele abilitate pentru această ”distrugere” .

Precizăm că atunci când a fost închis centrul, acesta arăta impecabil, clădirea era întreținută.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: