Fost președinte al Comisiei pentru Mediu din Senat, Allen Coliban, este singurul primar din județul Brașov care nu a făcut nimic într-un an pentru a închide depozitele de deșeuri neconforme

În campania electorală zmei, după, mielușei!

Primarul Allen Coliban are un an de mandat la Primăria Brașov. Deși MEDIUL a fost unul dintre subiectele abordate în campania electorală din 2020, primarul userist este singurul din județul Brașov care nu a demarat nicio acțiune concretă pentru închiderea celor două depozite neconforme. Culmea este că înainte de a fi primar, Allen Coliban a fost și senator, președinte al Comisiei pentru Mediu.

Faptul că nu a făcut nimic într-un an rezultă și din acțiunile altor primării din județ care s-au confruntat cu aceeași problemă. Dacă la Săcele deja s-a închis ”groapa”, fiind prima primărie din județ care a reușit acest lucru,  iar la Zărnești stadiul lucrărilor a ajuns la un procent de 85%, la Brașov nu s-a ajuns nici măcar la stadiul de documentație, nu s-a început absolut nimic. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Brașov, responsabilitatea închiderii depozitelor din Municipiu este a Primăriei Brașov.

Depozitele de deşeuri neconforme din zona Timiş Triaj figurează pe lista pentru care împotriva României a fost deschisă o procedură de infringement.

Din păcate, chiar dacă este un lucru important pentru comunitate și pentru țară, Primăria Brașov se pare că este mai preocupată de organizarea unor evenimente decât de mediu, total opus promisiunilor făcute de liderii USR în campania electorală.

Precizăm că România nu a respectat valorile-limită pentru dioxidul de azot (NO2) în aglomerările București, Brașov, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara și nu a luat măsuri corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depășire.

Ce spune reprezentatul Gărzii de Mediu Brașov?

”Zona Săcele este de o importanță maximă atât din punct de vedere industrial, cât și turistic. Eliminarea unei surse posibile de poluare și închiderea ei corespunzător nu face decât să crească valoarea zonei și să elimine o problemă istorică. Faptul că astăzi s-a reușit închiderea acestui depozit reprezintă un succes. Județul Brașov mai are 5 locații care sunt în lucru, vorbim despre Victoria, Zărnești, Făgăraș, Codlea și două locații în Brașov. Din păcate, în Brașov cele două locații sunt doar în discuții și săptămâna trecută a avut loc o dezbatere la Prefectură tocmai pentru a identifica și și grăbi soluțiile de închidere pentru cele două locații din municipiul Brașov. În restul județului lucrările sunt în derulare și avem convingerea că până la termenul final, poate chiar mult mai repede, toate aceste lucrări să fie încheiate corespunzător, să fie conform legislației internaționale.” a declarat Mircea Paraschiv, șeful Gărzii de Mediu Brașov.

One thought on “Fost președinte al Comisiei pentru Mediu din Senat, Allen Coliban, este singurul primar din județul Brașov care nu a făcut nimic într-un an pentru a închide depozitele de deșeuri neconforme

  • 27 octombrie 2021 la 15:59
    Permalink

    Felicitări pentru articol!Da,există un divorț între fapte și pozițiile sociale ocupate vremelnic,una din cauze fiind superficialitatea dar și trufia omenească ce determină complacerea în promovarea unei politici de imagine,de reclamă ieftină,din păcate mult prea ușor acceptată de noi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: