Fonduri europene pentru dezvoltarea județului Brașov

Mihail Veștea: ”Toate gospodăriile brașovene vor fi racordate la rețeaua de gaze, prin programul național finanțat cu 1 miliard de euro”

Printre prioritățile Guvernului PNL condus de Ludovic Orban se află și finanțarea extinderii rețelelor de gaze naturale, un program național de 1 miliard euro.

Programul prevede racordarea gospodăriilor la gaze, beneficiarii eligibili fiind autoritățile publice locale și asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Județul Brașov va beneficia de fonduri în cadrul acestui program pentru a aduce gazele românești în toate localitățile brașovene.

”Am făcut demersuri pentru a veni în sprijinul autorităților locale din județul Brașov pentru a finanța înființarea sau extinderea rețelelor de gaze naturale. Este un proiect foarte important pentru mine ca brașovean, ca membru PNL și ca viitor parlamentar. Toate gospodăriile brașovene trebuie să fie racordate la rețeaua de gaze și ne bucurăm că putem face acest lucru cu ajutorul fondurilor europene.

Aceasta este o nouă etapă de dezvoltare și de asigurare a confortului pentru brașoveni. Prioritatea noastră este să asigurăm locuitorilor județului Brașov condiții normale de trai, asemănătoare celor din restul țărilor europene.

Vreau să fiu garantul pentru primarii din județul Brașov că indiferent de culoarea politică îi voi sprijini în demersul de modernizare a localităților, de a atrage fonduri europene, așa cum am procedat până în momentul de față inițiind întâlniri la nivel înalt în vederea conectării la rețeaua de gaze a localităților din județul nostru. Am coordonat proiecte importante de dezvoltare și mă voi îngriji ca banii europeni, rețeaua de gaze, rețeaua de apă, asfaltarea drumurilor naționale să fie subiecte pe agenda mea de parlamentar. Voi fi alături de fiecare primar dornic de a face lucruri bune, voi fi un sprijin real așa cu am procedat și până acum”, a declarat Mihail Veștea, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice și Dezvoltării Administrației, candidat PNL Brașov pentru Senatul României.

 

Reamintim faptul că săptămâna trecută, Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene și secretarul de stat Carmen Moraru au participat la o întâlnire cu primarii brașoveni pe tema implementării proiectelor de înființare și de extindere a rețelelor de gaze.

Ministerul Fondurilor Europene finanțează, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), proiecte pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale. Apelul POIM, cu o valoare de 235 milioane euro (peste 1 miliard lei), a fost lansat în contextul în care numai aproximativ 30% din gospodăriile din România sunt conectate la rețeaua de gaze. Totodată, apelul reprezintă un prim pas în implementarea Programului național de racordare a populației și clienților non-casnici la sistemul inteligent de distribuție a gazelor naturale, aprobat prin OUG nr. 128/2020. Finanțarea Programului din fonduri europene va continua și în viitoarea perioadă de programare, în care va beneficia de o alocare de 800 milioane euro. Astfel, suma totală alocată pentru implementarea acestui program ajunge la 1 miliard euro, sumă care va contribui la recuperarea decalajelor de dezvoltare în raport cu celelalte state din UE.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: