Florin Orțan, senator PSD: Guvernul României a îngropat proiectul spitalului regional de la Brașov

Senatorul social-democrat, Florin Orțan, reacționează în urma prezentării programului liberal de investiții și relansare economică. Guvernul a promis realizarea a trei spitale regionale, dar a uitat complet de Braşov. De îndată ce a ajuns la Palatul Victoria, a retras statutul de spital regional pentru Brașov, blocând etapele următoare.

“Mult așteptatul program de relansare economică al Guvernului PNL, promis undeva prin luna aprilie a întârziat să apară, fiind făcut public abia în luna iulie. Specialiștii economici din spațiul public l-au catalogat ca fiind maculatură, programele și proiectele propuse neavând, de fapt, surse de finanțare, fiind doar niște idei enunțate românilor.” declară Florin Orțan

Guvernările PSD au făcut demersuri foarte serioase cu privire la acest proiect. Primul guvern care a emis un document în care își asuma că la Brașov se va construi unul dintre spitalele regionale a fost social-democrat.
Ulterior, parlamentarii PSD și echipa prefectului Rasaliu au scris și obținut votarea Legii 32/2018 de transfer a terenului pentru spital.
Mai apoi, tot sub guvernarea PSD a fost emis ordinul cu numărul de paturi și structura de specialități, dar și ordinul cu arondarea județelor deservite și a fost semnat acordul tipărit cu BERD și Primăria Brașov pentru documentația tehnică.

“Cer autorităților competente să se mai gândească la proiectul pe care brașovenii îl vor, un proiect care a atins un stadiu de maturitate pentru implementarea sa, iar nerealizarea acestuia, în acest moment, este vina exclusivă a Guvernării PNL.
Mă întreb cum le va explica președintele Consiliului Județean, brașovenilor, faptul că spitalul regional de la Brașov nu se va mai construi.” subliniază senatorul Orțan.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: