Florarii, luați la puricat de polițiștii brașoveni

La data de 07.03.2018, în intervalul orar 13.00-15.30, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, au desfășurat, în sistem integrat, mai multe acțiuni pe raza municipiului Brașov ce au vizat legalitatea operațiunilor de import, respectiv achiziții intracomunitare, transport, depozitare și comercializare a florilor și plantelor ornamentale, context în care au fost verificați 28 de agenți economici.

 Activitățile specifice au vizat modalitatea de respectare a prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, prin verificarea documentelor legale de proveniență a produselor comercializate și evidențierea veniturilor realizate pe aparatele de marcat electronice fiscale sau în alte documente legale.

 Polițiștii au aplicat 12 contravenții în valoare totală de 46.500 lei, iar suma de 7.787 lei, reprezentând bani proveniți din vânzarea de flori/plante ornamentale neevidențiați pe aparatele de marcat electronice fiscale precum și un număr de 945 de fire flori în valoare totală de aproximativ 3.700 le, au fost confiscate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: