Floare de nu-ma-uita pentru prefectul judetului Brasov

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a primit luni, 3 aprilie,vizita reprezentanţilor Federației pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA). Gabriela Plopeanu, preşedintele FEDRA, a fost însoţită de un tânăr cu autism, care i-a oferit reprezentantului Guvernului în teritoriu o floare de nu-mă-uita, ca simbol al campaniei “Împreună rupem barierele pentru autism – Persoanele cu autism există și au nevoie de servicii adecvate”. Lansată în 2 Aprilie, dată care marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, campania urmărește sensibilizarea Guvernului României și a celor 3 Ministere direct responsabile (Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale) în direcția creării și susținerii unor programe naționale, care să ofere copiilor și adulților cu autism serviciile necesare diagnosticării, recuperarii și îngrijirii lor.

„Mulţumesc pentru acest gest! Am fost vineri la invitaţia doamnei Gabriela Plopeanu la un concert caritabil, organizat în beneficiul acestor copii cu autism. Pot să vă spun că a fost extraordinar! Toate gândurile bune să se îndrepte către aceşti copii şi către părinţii lor. Eu cred că ar trebui să ne gândim mult mai mult la această categorie de tineri, ale căror probleme s-au acutizat, în ultima vreme. Ne vom implica şi instituţional şi personal şi vom face tot ce putem pentru aceşti copii”, a spus prefectul Braşovului, Marian Rasaliu.

„Este nevoie ca statul roman să conștientizeze că atunci când vorbim de un număr mereu în creștere al persoanelor cu autism, nu ne referim doar la cifre: aceste persoane există și au nevoie de serviciile reale și adecvate acum!”, a spus Gabriela Plopeanu, preşedintele FEDRA

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: