Firmele din România se plâng că sunt obligate să aibă semnătură electronică pentru înscrierea angajaților pe platforma pentru vaccinare

Firmele care vor să-și înscrie angajații pe platforma națională de programare la vaccinarea împotriva COVID-19 întâmpină adevărate dificultăți. În loc să fie ajutate de stat, mai mult sunt încurcate. Astfel, pentru înscriere este nevoie de semnătură electronică, deși peste 70% din firmele din România nu folosesc. Cu alte cuvinte, acum, firmele sunt obligate de Ministerul Sănătății să cheltuie o sumă de bani chiar într-o perioadă financiară destul de grea. Deși a fost semnalată de la început această problemă cu care se confruntă firmele din România, nimeni nu a luat nicio măsură pentru a îmbunătăți acest aspect. În primul rând, Ministerul Sănătății poate găsi la ITM toate datele necesare privind angajații din firme. De asemenea, firma ar putea scana formularul, semna și ștampila, apoi încărca. În prezent nu se poate, deși procedura ar fi foarte simplă.

Până la urmă, Guvernul își dorește cu adevărat ca românii să se vaccineze sau doar mimează acest lucru? Decât ar sta prin live-uri pe la televiziuni, angajații Ministerului Sănătății mai bine s-ar ocupa și de această problemă, foarte importantă pentru mediul de afaceri.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: