Firmele de salubritate din Brașov riscă să ducă gunoaiele în alt județ. Celula 3 se va umple în câteva zile

S-a umplut groapa! Unde vor duce gunoaiele firmele de salubritate din Brașov.

Chiar dacă primarul Allen Coliban s-a arătat foarte încântat la ultima vizită făcută la depozitul de deșeuri din Brașov, reprezentanții Gărzii de Mediu susțin că situația nu este prea roz în ce privește gestionarea deșeurilor. Celula 3 de la groapa ecologică din Brașov se apropie de capacitate maximă, astfel că în cazul în care celula 4 nu primește avizele necesare în următoarele săptămâni, firmele de salubritate nu vor mai avea unde depozita deșeurile.

În momentul de față există o problemă la nivelul depozitului autorizat din municipiul Brașov care deservește tot județul. Din acest motiv am luat legătura cu toate autoritățile care pot decide și au competență pe această linie, tocmai pentru a avertiza că ultima celulă autorizată, respectiv celula 3, se apropie de capacitatea maximă și după ce aceasta va fi plină, trebuie să găsim o soluție pentru viitor. În momentul de față avem posibilitatea deschiderii unei noi celule și anume celula 4, care este în procedură de autorizare. Este greu de precizat când se închide celula 3, dar este undeva de ordinul săptămânilor. Depinde de ritmul de depozitare. Noi am făcut notificări de un an primăriilor.

Este în prezent în derulare un plan de gestionare a deșeurilor la nivelul județului Brașov. Soluția imediată este autorizarea celulei 4. Procedura este la Agenția pentru Protecția Mediului. Oricum, indiferent de situație, Garda de Mediu nu va permite depozitarea deșeurilor la celula 4 cât timp nu este autorizată. Dacă nu este rezolvată problema, deșeurile vor fi transportate în alt județ pentru că nu există la nivelul Brașovului o altă locație„ a spus Mircea Paraschiv, șeful Gărzii de Mediu Brașov.

Reprezentanții Agenției de Mediu confirmă faptul că celula 4 este în curs de autorizare.

Celula 4 se află în procedură de autorizare. Însă, până nu vor urma pașii legali și vor aduce documentele necesare, nu va fi autorizată”, a declarat Ciprian Băncilă, șeful Agenției de Mediu Brașov.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: