Firma care va realiza terminalul de la aeroportul Brașov a avut probleme la Sibiu. Primăria le-a reziliat contractul

Vești proaste pentru președintele Consiliul Județean Brașov! Firma care a câștigat licitația pentru realizarea terminalului de la Aeroportul Brașov a avut probleme la Sibiu. Mai exact, Construcții SA s-a ocupat de lucrările la stadionul municipal din Sibiu. Numai că, graficul nu prea a fost respectat, iar lucrările întârziau nespus de mult, astfel că, fiind nemulțumit de cum s-a derulat contractul, primarul Astrid Fodor l-a reziliat. Rămâne de văzut dacă contractual încheiat cu reprezentanții Consiliului Județean Brașov va fi respectat având în vedere antecedentele de la Sibiu.

Probleme și cu exproprierile

Potrivit ministrului Apelor și Pădurilor Ioan Daneș, probleme ar fi la Brașov și cu exproprierile. Dacă nu se va realizacât mai rapid exproprierea proprietarilor care dețin terenul, iar acesta nu va ajunge Ministerului Apelor și Pădurilor, proiectul aeroportului va rămâne la același stadiu! Cu alte cuvinte, proiectul va fi blocat cu bună știință.

Cert este ca aeroportul Brașov este al brașovenilor și al întregii regiuni, nu este un proiect pe persoană fizică, chiar dacă președintele Consiliului Județean vrea să se asocieze cu acesta pentru capital electoral.

De asemenea, Consiliul Județean Brașov nu este proprietatea vreunui politician, ci este o instituție care trebuie să deservească interesul brașovenilor! Să nu uităm că și Guvernul PSD a alocat anul acesta 23 milioane de lei pentru aeroportul Brașov, iar Consiliul Județean, deși se plângea că nu are finanțare, nu știe nici până astăzi concret cum să utilizeze această sumă de bani!

Oricum, având în vedere toate problemele, este greu de crezut că se va putea zbura de pe aeroportul Ghimbav-Brașov în 2020. În aceste condiții, Adrian Veștea ar putea rata singurul său obiectiv important aducător de capital electoral.

Precizăm că, în prezent, oricine merge pe Aeroportul Brașov vede doar trei stâlpi și o pistă care, oricum, exista și în mandatul fostului președinte Aristotel Căncescu.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: