Firma brașoveană ELMAS a lansat lifturile cu decontaminare a aerului

Inedit! In baza contextului actual, in procesul de fabricatie al ascensoarelor de persoane, ELMAS și-a indreptat atentia si asupra sigurantei in functionare, din punct de vedere epidemiologic.

UVECO, made by ELMAS, este un modul utilizat pentru decontaminarea aerului din cabinele ascensoarelor pentru persoane, cu ajutorul luminii ultraviolete din gama UV-C. Studiile recente efectuate si publicate de diferite universitati de prestigiu din EUROPA si SUA, confirma eficienta utilizarii luminii din gama UVC, in lupta impotriva virusilor si bacteriilor.

Efectul germicid al luminii ultraviolete din gama UV-C (254 nm) conduce la distrugerea structurii nucleelor acizilor ADN si ARN a microorganismelor, astfel incat acestea nu mai au capabilitatea de a se reproduce si devin inofensive. Pe baza acestui principiu, aplicarea unei doze de lumina ultravioleta UV-C de 5mJ/cm2 timp de 6 secunde asupra microorganismelor aflate in suspensie, duc la distrugerea virusilor (ex. SarsCov2) in proportie de pana la 99%.

Se pot monta unul sau mai multe module UVECO, in functie de volumul cabinei ascensorului si de cerintele beneficiarilor. Recircularea si neutralizarea aerului din cabina se realizeaza in mod automat.

Sistemul porneste in momentul inchiderii usilor cabinei ascensorului si ramane in functiune dupa oprirea ascensorului in statia finala, pe perioada de timp variabila si reglabila “T”, in functie de volumul cabinei, de cerintele utilizatorului si de numarul de module scalabile atasate.

Atunci cand ascensorul este dedicat pentru trafic intens, fiecare noua inchidere a usilor cabinei liftului reseteaza valoarea “T” la valoarea programata initial (0-30 minute), pentru a mentine activa functionarea sistemelor.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: