”Finul” Butnariu, instalat în absență președinte al ISO Mediu Brașov (VIDEO)

Râșnovul se întinde în tot județul.

Ședință aprinsă la Adunarea Generală a Asociațiilor-ISO Mediu Brașov. Reprezentanții Consiliului Județean Brașov și primarii care fac parte din asociație s-au întâlnit astăzi pentru a-și alege noua conducere, dar și pentru a discuta viitorul salubrității din județ. Astfel, după câteva ore, membrii asociației au votat cine să conducă ISO Mediu în următorii 4 ani. În urma numărării votului, câștigător a ieșit Liviu Butnariu, primarul orașului Râșnov, cel care nici măcar nu a fost prezent, fiind trecut pe listă de către liberali. Astfel, Liviu Butnariu a obținut 32 de voturi, iar Gheorghe Sucaciu 18. Clar că votul a fost unul mai mult politic, nicidecum unul individual.

Nu au lipsit nici voturile amuzante. Unii dintre membri au votat cu câte 2 X la NU, semn că supărarea era mare la adresa acelei persoane.

Am vrut să îmi dau demisia. Eu am acceptat și varianta ca un președinte să fie pe un mandat de 4 ani, deși, nu era obligatoriu. Dar când văd că vine și Consiliul Județean Brașov și îți spune că e mai bine să îți dai demisia că nu ești în echipă cu ei, nu pot să fiu de acord. Sunt independent, nu am legătură cu politicul” a declarat Gheorghe Sucaciu la începutul ședinței.

Depozit nou, discuții pentru FINECO

Dacă unii membri ai ISO MEDIU s-au gândit ca locația depozitului să fie la Făgăraș, cei mai mulți dintre ei au considerat că este mai bine să se meargă tot cu FINECO. De asemenea, în paralel cu soluția FINECO, să fie găsită și varianta B, adica construirea unui alt depozit.

Acest subiect este destul de delicat. S-a tot vorbit despre integrarea FINECO sau despre construirea unei alte rampe ecologice. Poate nu toată lumea a știut despre aceste informații. Aici este riscul să primim această finanțare sau nu. Pragmatismul în această variantă este să construiești o uzină unde să duci toate deșeurile din județul Brașov, unde să fie prelucrat ca să fie diminuată cantitatea depozitată. Cantitatea care rămâne după prelucrare să fie de 10%. Marea bătălie a noastră este să prindem acești bani”, a spus Șerban Todorică, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

Liberalii s-au lăudat între ei, useriștii la fel.

În timpul discursurilor, atât liberalii, cât și useriștii s-au ”periat” puțin între ei. Allen Coliban l-a lăudat pe vicepreședintele CJ, Zoltan Zenner, iar vicepreședintele Șerban Todorică pe șeful său pe linie de instituție și partid, Adrian Veștea.

Pe termen mediu și lung va trebui să facem un nou depozit. Bineînțeles, nimeni nu vrea să construiască depozitul în localitatea sa. Soluția pe care toți o spunem este că trebuie să pregătim un alt depozit. Unde, depinde de noi. Suntem într-o situație temporară și neplăcută. Dacă mă întrebați pe mine, consider că depozitul trebuie să fie pe axa Brașov-Făgăraș, Prejmer nu este o soluție, ar fi costuri suplimentare de transport”, a spus Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov.

Primarul din Săcele merge pe mâna FINECO

Virgil Popa, primarul din Săcele a atras atenția celor prezenți că subiectul trebuie gândit ca un simplu cetățean, corect, nicidecum politic.

Dacă analizăm bine, soluția este la FINECO. Aceste dispute tot au fost. Nu s-a făcut absolut nimic până acum, noi nu avem planul B. Și FINECO creează un disconfort la Brașov, dar acolo se mai poate depozita încă vreo 20 ani cu aceste celule pe care le are. Unghiul meu nu este politic. Am văzut în sală multe unghiuri politice. Noi trebuie să găsim acea soluție bună”, a spus Virgil Popa, primarul Municipiului Săcele.

De asemenea, tot în cadrul ședinței, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a propus ca în comitetul director să fie 9 membri și nu 7 ca în prezent.

Precizăm că s-a votat și cine să fie membrii comitetului director.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: