FinLight, start-up fintech, lansează o platformă financiară digitală pentru eficientizarea şi controlul afacerilor antreprenorilor români

Antreprenorii români vor putea să utilizeze, începând de astăzi, un instrument complet digital de eficientizare şi control al afacerilor prin lansarea platformei web.finlight.ro. FinLight este un start-up fintech românesc care sprijină antreprenorii în vederea adoptării deciziilor corecte în contextul poziției financiare a companiei, printr-o soluţie simplă de raportare financiară și accesibilă complet digital.

”Pe parcursul anilor am evaluat situația financiară și riscurile comerciale a mii de companii, de diferite mărimi, complexitate a activității și din toate sectoarele de activitate, din postura de director financiar, consultant sau analist de risc. Mulți dintre antreprenori și-ar fi putut crea condiții avantajoase pentru afacerea lor sau chiar evita situațiile critice dacă ar fi avut acces la o imagine clară a situației financiare a companiei. În condițiile actuale, în care ajutorul pentru antreprenorul român rămâne cel mai des la nivel de discurs, noi am creat o soluție de sprijin, un instrument de raportare financiară, simplu și accesibil, care să ofere un ajutor real afacerilor autohtone”, declară Alexandru Popescu, co-fondator FinLight.

Platforma se adresează tuturor celor care au un interes într-o companie: acţionari, management, furnizori, clienţi, finanţatori şi bănci, indiferent de nivelul lor de pregătire financiară. Platforma are aplicabilitate potenţială pe orice sistem contabil şi furnizează informaţii conform celor mai înalte standarde de raportare financiară profesională, având însă avantajul unui nivel de cost mult diminuat prin automatizare, față de soluțiile de raportare clasice.

”Cu ajutorul FinLight, antreprenorii și toți cei interesați de evoluția unei companii pot răspunde la întrebări care îi preocupă constant sau pot înțelege mai bine care sunt întrebările potrivite, mai ales în contextul economic dificil, cum este cel prezent. Își pot analiza soliditatea propriei companii și pot recunoaște mai bine pârghiile pe care le au la dispoziție pentru a obţine sprijin din partea furnizorilor sau băncilor în caz de nevoie, prin evaluarea structurii bilanțiere, a capacităţii de rambursare a creditelor şi a oportunităţii de creditare financiară sau comercială”, continuă Alexandru.

Informaţiile prezentate în platforma FinLight sunt clare, recente și se actualizează la finalul fiecărei închideri contabile lunare. Ca parte a raportării financiare, utilizatorii platformei beneficiază şi de un sistem de evaluare şi alertare asupra vulnerabilităților financiare ale companiei. Totul este prezentat sub formă grafică, pentru a urmări cu ușurință evoluția indicatorilor financiari, incluzând interpretarea acestora, astfel încât informaţia să poată fi valorificată de o varietate de utilizatori.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: