Finanțist: Primăria Municipiului Brașov ar putea să-și reducă activitatea având efecte negative asupra vieții de zi cu zi a brașovenilor

Potrivit finanțiștilor, veniturile totale ale Primăriei Brașov sunt mai mici decât cheltuielile de funcționare ale instituției.

”Cred ca multi brasoveni se intreaba de ce marile proiecte de investitii anuntate de conducerea Primariei Brasov nu au fost cuprinse in bugetul pe 2019 al acestei institutii. Era greu de demarat aceste proiecte deoarece conform bugetului Primariei Brasov veniturile totale sunt mai mici decat cheltuielile de functionare ale institutiei cu aproximativ 30 milioane lei. Din datele acestui buget rezulta ca Primaria Brasov nu acceseaza nici un euro din fonduri europene in 2019. Acest lucru se petrece in conditiile in care conducerea Primariei Brasov s-a declarat multumita cu acest buget. Pentru a evita unele justificari nefondate am comparat bugetul Primariei Brasov cu bugetele a doua primarii conduse de primari ai opozitiei. De exemplu veniturile Primariei Cluj-Napoca sunt mai mari decat cheltuielile de functionare cu 390 milioane lei, iar cheltuielile cu investitiile sunt duble fata de cele ale Municipiului Brasov. Veniturile Primariei Oradea sunt mai mari decat cheltuielile de functionare cu 294 milioane lei, iar proiectele de investitii finantate din fonduri europene de 309 milioane lei.
Cresterea veniturilor Primariei Brasov se poate realiza prin valorificarea potentialului Municipiului Brasov si prin atragerea de fonduri europene asa cum se intampla in multe orase ale tarii. Dacă nu vor fi luate acele măsuri există riscul ca Primăria Municipiului Brașov să își reducă activitatea avand efecte negative asupra vieții de zi cu zi a brasovenilor”, a spus liberalul Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: