Final fericit! Micuța ursoaică hăituită în Harghita a ajuns în Sanctuarul de la Zărnești

După ce mai multe săptămâni a fost hăituită de localnicii din localitatea Subcetate-Harghita, o ursoaică în vârstă de 2 ani a ajuns, în sfarșit, la Sanctuarul AMP Libearty.
În fiecare seară era alungată cu bâte, hăituită și speriată cu sunete puternice, ba chiar a și fost bătută…totul pentru că venea să caute câte-o bucată de pâine sau ceva să-i potolească foamea cumplită.
Venea de pe dealuri și intra prin curțile oamenilor care o speriau îngrozitor. Este calvarul prin care a trecut timp de o lună o puiuță de urs, în localitatea Subcetate – Harghita. Din fericire, tot chinul a luat sfârșit azi-noapte când micuța a ajuns în Sanctuarul AMP Libearty.
Are puțin peste 2 ani și nu cântărește mai mult de 70 de kilograme. Deși nu prezintă semne de boală, medicul veterinar spune că este extrem de slăbită și deshidratată, foarte mică pentru vârsta ei și se vede clar că nu a avut ce mânca. A fost vaccinată antirabic, deparazitată și microcipată.
Deocamdată, va petrece un timp în zona de carantină a sanctuarului pentru a se întrema iar atunci când va fi pregătită, va fi eliberată în pădurea de la Libearty unde se va putea juca în voie, va putea să se cațere în copaci și să înoate în piscină și nu va mai simți niciodată foamea!
sursa foto Facebook AMP Libearty Bear Sanctuary

One thought on “Final fericit! Micuța ursoaică hăituită în Harghita a ajuns în Sanctuarul de la Zărnești

  • 29 aprilie 2021 la 9:21
    Permalink

    Păcat de soarta ei, dar eu as reformula: „din cauza incompetenței unor birocrați din București populația de urși din România și mai ales din zona Harghita a crescut intr-atit încît nu își mai pot asigura necesarul de hrană din pădure și în mod constant ajung să caute hrană în gospodăriile oamenilor. Cum ursul este specie protejată singurele metode de apărare ale oamenilor sint cele neletale (alungare), care însă nu întotdeauna funcționează în fața unui animal înfometat și obișnuit cu prezența umană”.
    Sună mai puțin bombastic, dar adevărul acesta este. Și în Brașov după cum vedeți incepem sa vedem din ce in ce mai des urși in zone unde nici nu ne închipuim (gen Tractoru). Un urs adult are nevoie de aprox 100 hectare pentru a-și putea procura necesarul de hrană. Dar nah, încearcă să le explici asta unora care au văzut urs doar pe Animal Planet și au zero cunoștințe de specialitate în domeniu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: