Final de stagiune la Filarmonica Brașov

Pentru momentul de final al stagiunii cu numărul 141, 2018-2019, joi, 27 iunie 2019, de la ora 19,00 conducerea Filarmonicii propune melomanilor brașoveni și nu numai, un Concert-Eveniment de excepție, fiind invitați doi muzicieni de notorietate internațională: pianistul Dan Grigore și dirijorul francez de origine rusă, Misha Katz.

Un tandem de excepție ce va fi din nou prezent pe scena Sălii “Patria” alcătuit din nonconformistul magician al baghetei, Misha Katz (64 de ani), dirijorul care  „dansează” la pupitru, făcând un spectacol în sine din arta dirijatului,  ce va evolua împreună cu vechiul său coleg de studii și amic, marele Maestru roman, pianistul Dan Grigore (76 de ani),  a stârnit o vie emoție printre spectatori, care numără orele până la momentul începerii concertului. După cum ne amintim, exact cu un an de zile în urmă Filarmonica din Brașov l-a omagiat pe marele pianist cu ocazia împlinirii 60 de ani de activitate artistică printr-un Concert exceptional, la reușita rămasă vie în memoria spectatorilor contribuind același dirijor „showman”,  Misha Katz. Programul serii cuprinde  Serghei Rachmaninov – „Vocalise” op. 34 nr. 14, aranjament pentru orchestră,  Rapsodie pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră op. 43;  Anatoli Liadov – „Lacul fermecat” și „Baba Yaga”; precum și Serghei Prokofiev – Simfonia I în Re Major op. 25, cunoscută și ca ”Simfonia clasică”, apelativ conferit chiar de către compozitor.

 

“Eu sunt așa cum sunt, el e „ultra-expresionist“, dar ne-am plăcut din prima clipă. Ne întâlnim perfect în ideea muzicală. El vine din zona asta a turbulenţei vizuale, dar vine acolo unde este ordinea muzicii, iar eu sunt acolo și îl aștept. În concluzie,  Misha Katz vine cu o foarte mare plăcere să cânte cu mine”- pianistul Dan Grigore.

 

Artiștii vor încânta publicul joi-seara, la Brașov, cei doi mari muzicieni nefiind la prima întâlnire pe scenele din România, concertul de joi seara, dedicat închiderii stagiunii 2018-2019, în tandemul Misha Katz-Dan Grigore, fiind desfășurat cu casa închisă.

 

 

Biroul de Comunicare și Relatii cu Publicul

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: