FIN-ECO, operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, a investit peste 18 mil. euro în recuperarea și protecția mediului

Operatorul depozitului ecologic zonal Brașov, FIN-ECO S.A., a investit peste 18 milioane euro, de la înființare și până în prezent, în proiecte de recuperare și protecție a mediului. Depozitul a fost construit în anul 2002, din fonduri proprii ale companiei.

De-a lungul celor aproape 20 de ani de funcționare, FIN-ECO S. A. a luat mai multe măsuri de prevenire a poluării și a accidentelor de mediu, achiziționând echipamente de detectare a materialelor radioactive, biofiltre, sisteme de supraveghere video.

Societatea își propune ca, în viitorul cel mai apropiat, să deruleze noi proiecte în managementul deșeurilor, respectiv:

  • degazarea celulei 3 a depozitului, prin conectarea acesteia la instalația de captare și ardere a gazului de depozit, proiect pentru care se vor aloca aproximativ 100.000 euro;
  • sistarea depozitării și închiderea Celulei 3, valoarea investiției fiind estimată la 1.300.000 euro.

Acționariatul FIN-ECO S.A. a aprobat strategia de modernizare și transformare într-o companie verde, una dintre cele mai moderne din domeniul de management al deșeurilor din România. Planul se va întinde pe următorii cinci ani și va derula investiții importante în:

  • producerea de energie regenerabilă,
  • valorificarea deșeurilor recuperabile,

efectul fiind reducerea cantității de deșeuri eliminate prin depozitare, pentru atingerea țintelor și obiectivelor de mediu. În felul acesta FIN-ECO S.A. își întărește rolul de partener al municipiului Brașov pentru asigurarea sustenabilității și creșterii calității vieții.

 

FIN-ECO S.A. își desfășoară activitatea în conformitate cu toate prevederile legale în domeniu, folosind bune practici de gestionare a deșeurilor și având ca obiectiv minimizarea emisiilor de mirosuri și a tuturor emisiilor ce ar putea produce disconfort pentru cetățeni și ar putea afecta mediul. Toate acțiunile companiei sunt concentrate pe reducerea impactului deșeurilor asupra mediului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: