Fetiță violată într-un centru de plasament din Brașov

În urma apariției în mediul online a unui articol conform căruia o persoană de sex feminin ar fi fost victima infracțiunii de “viol”, iar o instituție ce are ca obiect de activitate intervenția specializată și acordarea de asistență și protecție copilului aflat în dificultate și familiei acestuia, nu ar fi adus la cunoștință instituțiilor abilitate a desfășura activități de cercetare penală, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să comunice următoarele:
​“La data de 05.06.2020, la nivelul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “viol”, ca urmare a sesizării transmisă de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.
​Dosarul penal este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.
​Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 81, 85 și 87 Codul de Procedură Penală, doar partea vătămată, partea civilă și partea responsabilă civilmente au dreptul de a fi informate, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea lor expresă, cu condiția de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poștă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informații să le fie comunicate.
​De asemenea, în aceeași ordine de idei, activitatea de urmărire penală a poliției judiciare și a organelor de cercetare penală special este condusă și controlată, în mod nemijlocit, de procuror, procedura în cursul urmării penale fiind nepublică, potrivit art. 285 din Codul de Procedură Penală”, au spus reprezentantii IPJ Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: