Festivități la Racoș

Muzeul „Casa Mureșenilor” în colaborare cu Asociația Alsorakosert, Primaria Racos, Biserica Unitariana Racoș, Muzeul „Carpatilor Răsăriteni” Sf. Gheorghe, Club 41-  1 Brașov organizează  joi, 20 iunie, ora 13 la sediul muzeului din Piața Sfatului nr. 25 o conferință de presă despre programul festivităților de la Racoș- 22 iunie 2019.
Sâmbătă, 22 iunie 2019, între orele 12 și 19 vor avea loc la Castelul Bethlen de la Racoș- jud. Brașov mai multe evenimente consacrate cercetătorului și arheologului brașovean, dr. Florea Costea.
Istoricul brașovean, dr. Bebe Florea Costea a plecat la Domnul la sfârșitul lunii ianuarie 2019. Lăsând în urmă o activitate de peste 50 de ani dedicată arheologiei județului Brașov, mai cu seamă zonei Racoș- Augustin, unde au fost 3 fortificații dacice importante, cercetate timp de mai bine de 30 de ani.
 La fesivitățile de sâmbătă 22 iunie, sunt așteptați brașoveni, localnici din Racoș- generații întregi de oameni ce au participat la săpăturile arheologice de pe dealurile din apropiere, dar și publicul larg care iubește acea zonă frumoasă geologic, dar și istorică.
Avem programe pt copii, simpozion științific, gastronomie antică,  piesă de teatru, amintiri despre dr Florea Costea.
Vă așteptăm cu drag

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: