Festivalul National de Folclor al Copiilor Institutionalizati, pe 24 iunie, la Cetatea Fagarasului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov, in colaborare cu Primaria Fagaras, Muzeul Tarii Fagarasului si Casa de Cultura a municipiului Fagaras, va organiza, pe 24 iunie 2017, începând cu ora 11.00, la Cetatea Făgărașului, cea de a doua ediție a Festivalului National de Folclor al Copiilor Instituționalizați.

 

Prin această manifestare, DGASPC Brașov își propune o dublă promovare. Pe de o parte, a copiilor instituționalizați, pentru a demonstra că aceștia nu sunt diferiți față de cei din familie, ci doar trăiesc drama de a nu crește alături de părinții lor.

 

Pe de altă parte, dorim să promovăm istoria și locurile minunate ale Brașovului, motiv pentru care acest festival se va desfășura în vechile cetăți ale județului.

 

Daca prima ediție a festivalului, cea din 2016, s-a desfășurat la Cetatea din Rupea, anul acesta am ales ca locatie unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din județ, si anume Cetatea Făgărașului.

 

Peste 100 de copii și tineri instituționalizați în centre de plasament aflate în subordinea DGASPC Argeș, DGASPC Buzău, DGASPC Covasna, DGASPC Harghita, DGASPC Mureș, DGASPC Prahova, DGASPC Sibiu, DGASPC Vâlcea și, bineinteles, DGASPC Brașov va vor incanta cu melodii si dansuri populare din zonele din care provin, accesul la Festival fiind gratuit.

 

Purtator de cuvant,

Lidia Mailat

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: