Femeie omorâtă în bătaie. Autorul se află în libertate

La data de 22 noiembrie 2020, Poliția Municipiului Săcele a fost sesizată cu privire la faptul că pe scara unui imobil situat în municipiul Săcele, județul Brașov, se află o persoană de sex feminin decedată.

”La fața locului s-a deplasat, de îndată, echipa operativă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele și Serviciului Criminalistic Brașov, care a efectuat cercetarea la fața locului, fiind dispuse toate activitățile procedurale prevăzute în astfel de cauze, identificând persoana decedată ca fiind o femeie, în vârstă de 65 ani.

În urma consultării medicului legist, cadavrul a fost ridicat și transportat de către reprezentanții Serviciului Județean de Medicină Legală Brașov în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei reale a decesului.

Cu ocazia primelor cercetări efectuate în cauză, la data de 22 noiembrie 2020, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “ucidere din culpă”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

La data de 23 noiembrie 2020, ca urmare a rezultatului autopsiei din care a reieșit faptul că decesul femeii a fost violent, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în infracțiunea de “omor”.

Conform procedurii legale în vigoare, respectiv în baza art. 56 alin. (3) din Codul de Procedură Penală, s-a dispus declinarea cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, întrucât în cazul infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 188 Cod Penal ”urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror.”

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Brașov, continuă cercetările în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, identificarea autorului și stabilirea răspunderii judiciare”  a spus comisarul Alina Ivan, purtător de cuvând al IPJ Brașov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: