Femeie accidentată în Masivul Postăvaru. Turiștii sunt atenționați cu privire la echipamentul inadecvat.

Începutul perioadelor de concedii aduce mulți turiști în zona Poienii Brașov și Vârfului Postăvaru, traficul montan fiind foarte intens, în ciuda vremii nefavorabile.
Din păcate, majoritatea turiștilor care sunt prezenți pe munte sunt echipați inadecvat, chiar daca vorbim de turiști care aleg că mijloc de urcare telecabina.

Nepurtând echipament adecvat, cei care părăsesc zona peroanelor instalațiilor de transport pe cablu se expun riscului de a se accidenta. Urcarea pe Vârful Postăvaru presupune deplasarea pe o zona stâncoasă înclinată, cu balustrade de susținere instalate, dar unde pietrele sunt extrem de tocite, rotunjite și alunecoase, făcând ca aderența să fie extrem de limitată, chiar și în condițiile unor încălțări specifice.

Totodată, turiștilor li se atrage atenția cu privire la faptul că în zona montană vremea este deosebit de instabilă, condițiile meteo putându-se schimba radical, într-un interval foarte scurt de timp.

Din păcate, traficul foarte mare de sâmbăta s-a reflectat și într-un eveniment:

O turistă, echipată inadecvat, a alunecat și a căzut, în timp ce cobora de pe masiv. Aceasta a suferit un traumatism de membru inferior în zona gleznei. Salvatorii montani prezenți la locul solicitării au preluat persoana în cauza și au transportat-o la baza muntelui. Fiind vorba doar despre un traumatism minor, nu a fost nevoie de intervenția echipajelor ambulanței sau SMURD-ului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: