Federația Județeană a Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din Brașov solicită demisia parlamentarilor pentru ca aceștia să nu mai beneficieze de pensie specială

Federația Județeană a Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din Brașov a transmis o scrisoare deschisă parlamenterilor din județ prin care le solicită acestora să-și înainteze demisia înainte de a-și încheia mandatul, tocmai ca aceștia să nu beneficieze de pensie specială.

 

”Scrisoare deschisă

 

Solicităm demisia parlamentarilor înainte de a-și încheia mandatul pentru a nu putea beneficia de pensie specială. Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Parlamentarii nu au luptat pe front, activitatea lor nu a implicat riscuri. Nu este corect să primească pensie specială.

Doar o pensie decentă îi poate determina pe cei care muncesc azi să rămână în țară pentru a-și construi un viitor aici, cu garanția că atunci când se vor retrage din activitate vor avea o viață decentă, pentru măsura contribuției lor.  Este inadmisibil ca parlamentarii să îi sfideze pe români încasând pensii speciale. Cu ce sunt mai presus? Vrem ca românii să nu mai aleagă drumul străinătății.

Este nevoie de consens, de maturitate politică, de echilibru și nu de dezbinare. Acțiunile pe care le luăm trebuie să fie doar în folosul românilor. România are nevoie de exemple, fiți un model pentru cetățenii acestor țări”, se arată într-un comunicat de presă.

Cum reprezentanții PSD și USR au anunțat deja că își vor înainta demisia, solicitarea este mai mult îndreptată spre parlamentarii PNL, Pro România și ALDE. Senatorul Marius Dunca(PSD) a fost primul care a anunțat că își înaintează demisia, apoi și deputatul Tudor Benga(USR).

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: