Fata Morgana de la Fartec. De câți ani mai e nevoie ca sa fie finalizate lucrările la pod

Doar 65% din lucrările de la Pasajul rutier Fartec sunt realizate. La data de 24.02.2021, stadiul executiei lucrarilor la Pasajul rutier Fartec este urmatorul:

Lucrarile la infrastuctura sunt finalizate  complet.

Sunt finalizate continuizarile la pilele P1-P5. In termen de 30 de zile se vor finaliza pre-comprimarile si liftarea Deschiderii Mari 1. La jumatatea lunii aprilie se vor finaliza pre-comprimarile si liftarea Deschiderii Mari 2.

Sunt in faza avansata de finalizare continuizarile la  pilele P6, P7 si P8. Intr-o saptamana se va executa turnarea betonului la aceste continuizari.

La culeea C2, se finalizeaza cofrarea si vineri se va executa turnarea betonului. Urmeaza efectuarea umpluturilor, turnarea plăcilor de racordare si executia sferturilor de con.

Sunt in diferite etape de execuție, continuizarile pentru  pilele P9-P15 si culeea C2 precum si suprabetonarea pentru deschiderile 13-16.

Majorarea valorii a fost necesara ca urmare a emiterii dispozitiilor de santier pentru rezolvarea următoarelor probleme constatate pe parcursul executiei:

– incastrarea stâlpilor parapetului de siguranță in vederea adaptării liselor de parapet pe pod și ziduri întoarse pe culei,

– rezemarea consolelor culeii C2 in faza de demolare a betonului armat din bancheta pentru montarea aparatelor de reazem si a preselor de ridicare,

– soluționarea blocării barelor Macalloy la introducerea acestora în canalele longitudinale înglobate în antretoazele suprastructurii continuizate C1-P4.

”In cazul in care contractul nu ar fi fost prelungit pana la data de 31.07.2021, lucrarile executate trebuiau conservate, apoi lucrarile ar fi trebuit expertizate in cadrul unei expertize tehnice, obtinuta o noua autorizatie de construire, organizata o noua procedura de achizitie si semnat un nou contract de executie. Estimam ca lucrarea nu ar fi putut fi reluata mai devreme de 18 luni, la aceasta urmand sa fie adaugata perioada de executie de cca. 6 luni.” a declarat Virgil Rezuş de la Serviciul Investiţii din Primăria Braşov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: