Fascinantele pliante ale liberalilor din 2016. Ia să vedem, ce au realizat din ce au promis

La alegerile locale din urmă cu 4 ani, liberalii brașoveni au promis tot felul de proiecte. Am aruncat o privire pe acestea să vedem ce au vrut să realizeze și ce au realizat. Din păcate, unele dintre proiecte sunt scoase din sertare la toate alegerile locale.

Într-un pliant se vorbește de atragerea fondurilor europene, dar un orășel mic ca Făgărașul a reușit să atragă fonduri cât tot județul. Despre asta liberalii nu scot niciun cuvânt. Dezvoltarea turismului este un alt obiectiv al PNL Brașov. Cum poți să spui acest lucru când zona de promenadă de sub Tâmpa, unde vin turiștii, a stat în paragină ani buni, iar Centrul de Agrement este și acum într-o stare deplorabilă? De asemenea, iarna, pe drumul spre Poiană se formează cozi infernale pentru că nimeni nu s-a gândit să lărgească drumul sau să amenajeze parcări, dar nu ca cea din Poiana Mică care stă goală 11 luni pe an și mai mult consumă decât produce. Trebuie precizat aici că localitatea care atrage cei mai mulți turiști din România este Bran, nu Brașovul sau altele. Fără Bran, probabil că Brașovul ar fi mult în spatele Sibiului sau Mureșului. De exemplu, în Brașov, turistul vine în Piața Sfatului și la Biserica Neagră, în rest….tristețe, nu mai are unde, pentru că nimeni nu a fost interesat să îl atragă pe turist, să-i ofere și alte variante. Noroc de natură că a creat muntele Tâmpa și Poiana Brașov, altfel…în baza politicienilor orașul ar fi praf.

Sunt trecute în pliante și măsuri de stimulare fiscală pentru agenții economici, dar și pentru locuri de muncă bine plătite. Atât de bine plătite încât județul Sibiu are câteva sute bune de lei în fața Brașovului la capitolul salarizare, iar de câteva luni ne-a depășit și Mureșul. Acest aspect poate fi verificat de orice brașovean pe Institutul Național de Statistică(INS).

Candidații PNL se laudă și cu crearea de locuri de muncă în Făgăraș și Victoria. Cred că știe toată lumea situația, nu mai trebuie amintit cât a ajutat județul această zonă. Nu trebuie uitat faptul că cele mai multe vizite în județ au fost făcute de Adrian Veștea la Râșnov, în rest…nimic.

Liberalii susțin că au partidul cu cei mai mulți profesioniști în administrație, experți în obținerea de fonduri europene. Sperăm că nu se referă la Mihai Veștea. Mașina ADR de la biroul său este folosită de bucătari și alți angajați ai unui hotel din Predeal. Așa se implică? Sau să dăm exemplul de ”profesioniști” de la Predeal. Primăria nu mai are primar, viceprimar sau consilieri locali. Totuși, fostul primar condamnat, Liviu Cocoș, se află în fruntea listei la Consiliul Județean în timp ce predelenii plătesc penalități zilnice din cauza managementului dezastruos de la Primăria Predeal.

Tot profesioniști sunt și candidații condamnați sau cercetați penal pentru infracțiuni de corupție…

Se vorbește de punerea în valoare a cetăților. S-a văzut la turnurile și bastioanele din Brașov care au stat în paragină ani la rând cu scânduri rupte și cu scări distruse.

Găsim pe pliant și construirea unui spital județean nou. Poate ne spune domnul Adrian Veștea unde se află acest spital pentru că brașovenii nu îl găsesc. Să nu mai spunem că unele spitale s-au închis sau reoganizat, așa de bine a mers segmentul sănătate la Brașov.

Aeroportul este un alt obiectiv trecut pe pliant. Însă, amintim faptul că lucrările au început de 12 ani, tot cu administrație liberală.

Întreținerea bazelor sportive apare în pliantul PNL. Să sperăm că nu se referă la Olimpia și la Centrul de Agrement de sub Tâmpa…

Tot liberalii vorbesc și de un Spital Clinic Universitar de Urgență. Îl vedeți pe undeva?

Foarte amuzant este că liberalii brașoveni susțin că sunt partidul care promovează criteriile COMPETENȚEI și INTEGRITĂȚII. Poate explică liberalii atunci cum sunt trimiși pe posturi călduțe în Consiliile de Administrație oameni care nu au excelat cu nimic la capitolul management, oameni condamnați penal. Cum poate vorbi PNL Brașov de integritate când au 2 condamnați penal în Consiliul Județean și vreo 3 cercetați penal, din care 2 pentru acte de corupție? Cum pot vorbi când au pe listă un candidat declarat incompatibil de ANI în urmă cu ceva timp.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: