Fără un studiu de trafic, primarul facebook a modificat din pix orarul RATBV. Spre Șchei, autobuze mai mult goale

Săptămâna trecută, primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au avut o discuție cu reprezentații operatorului de transport RATBV SA pentru a pune în practică o serie de măsuri de descongestionare a traficului în anumite zone, prin creșterea utilizării unui sistem de transport public în locul transportului cu autoturismul propriu. Soluția propusă de către conducerea primăriei a fost de creștere a frecvenței mijloacelor de transport pe linia 50, spre cartierul Șchei, inclusiv a celor care circulă până la Pietrele lui Solomon. Astfel, din data de 9 ianuarie, frecvența autobuzelor pe linia 50 va fi, la orele de vârf, în medie, de un autobuz la 7 minute, iar pe linia 15 va fi introdus un nou mijloc de transport, care va reduce timpul de așteptare la jumătate.

Însă, decizia a fost luată pe genunchi, fără a exista un studiu de trafic. Astfel, multe din autobuzele care circulă pe această rută sunt mai mult goale, totul cu largul concurs al primarului Coliban. Acesta anunță dezbateri peste dezbateri pe orice subiect, dar pe acest domeniu important nu și-a găsit timp să organizeze o consultare publică, așa cum este firesc. Totul s-a făcut din pix.

Primarul nu s-a gândit că aglomerația de care vorbește este întâlnită doar de câteva ori pe an, iar brașoveanul care este prea comod nu își va lăsa niciodata mașina pentru a urca în Șchei cu autobuzul. Românul nu este obișnuit să facă ceva de bună voie. Într-o altă ordine de idei, în loc să fie un câștig pentru brașoveni, această rută cu autobuze din 7 în 7 minute la orele de vârf, va fi mai mult păguboasă pentru bugetul local, pentru că se consumă inutil combustibil.

La armata de consilieri pe care a angajat-o primarul userist, ar fi trebuit să-i spună cineva că în Șchei nu sunt fabrici, nici mall-uri, nici arene sportive ca să fie înghesuială. Este vorba doar de o mână de oameni. Primarul ar fi trebuit să se gândească ce se poate face concret pentru decongestionarea traficului spre Tractorul, unde coada se întinde de la Ceasu Rău în unele zile la orele de vârf.

Așa cum am promis, ieri am avut o întâlnire, împreună cu doamna viceprimar Flavia Boghiu, cu reprezentanții RATBV, pentru a stabili măsuri imediate care să ajute la fluidizarea circulației pe zona Șchei. În cazul cartierului Șchei, va fi o frecvență de 7 minute la orele de vârf și 15 minute în rest. Am suplimentat autobuzele și pe perioada weekendului, astfel încât toți brașovenii și turiștii care vor să viziteze Șcheiul sau zona Pietrele lui Solomon să aibă o frecvență mai bună a acestor autobuze. Pe linia 15 am dublat numărul de autobuze” , a declarat Allen Coliban, primarul ”facebook” al Municipiului Brașov.

One thought on “Fără un studiu de trafic, primarul facebook a modificat din pix orarul RATBV. Spre Șchei, autobuze mai mult goale

 • 16 ianuarie 2021 la 15:29
  Permalink

  Sa fim convinși că acțiunea primarului este cea corecta. Studiul îl face zilnic în drumul lui spre casă, pe care îl parcurge de peste 35 de ani. Legatura cu zona dinspre Pietrele lui Solomon este si asa deficitară, doritorii sau locuitorii cartierului fiind nevoiți să schimbe cel puțin 2 autobuze. Au fost zile când un bilet de 50 minute nu a fost suficient pentru a ajunge din Tiraj până în stația PS.
  Iar locuitorii de pe stazil Justitie, Curcanilor, La cea sau Piatră Mare s.a. Sunt principalii beneficiari ai transportului în comun.
  În zilele aglomerate de afluxul de turiști am observat asa zisi oameni de munte, echipați ca de o expediție montană care se înghesuie să apuce loc pe scaune ca să fie odihniti la începutul ascensiunii spre Poiana.

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: