Fără permis și băut, un tânăr a provocat un accident rutier în Vulcan

La data de 01 martie 2021, în jurul orei 19.20, un tânăr, în vârstă de 21 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Vulcan, județul Brașov, a intrat în coliziune cu un alt vehicul, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,96 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificării în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe acesta nu îi erau atribuite autoturismului condus.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: