Fără performanțe, dar cu salariul mărit! Suspiciuni privind corectitudinea ”selecției” de la RIAL. Firma, implicată și în alte scandaluri

Suspiciuni privind corectitudinea ”selecției” făcută pentru conducerea societăților din subordinea Primăriei Brașov. Totul după ce primăria a desemnat să se ocupe de recrutare și selecție pentru membrii CA, dar și pentru posturile de director, firma FOX MANAGEMENT CONSULTANTS SRL.  Însă, până să se ajungă în acest punct, ”COOPERATIVA” USR-PNL și-a nominalizat la societatea RIAL câte o persoană care să ocupe un post interimar în CA, bineînțeles, pe linie politică. Astfel, unul a fost trimis de PNL, altul de USR, fiind vorba despre Roxana Cojocea și Gheorghe Cosmin.

După câteva luni a intrat în joc firma de recrutare FOX MANAGEMENT CONSULTANTS SRL, care, printr-un miracol, a reușit să îi selecteze tot pe cei doi pentru un mandat de 4 ani, dar, după criterii alese pe sprânceană. Mulți ar putea spune că acestea ar fi ”croite” după chipul și asemănarea celor doi candidați care au asigurat interimatul, chiar daca se aliniază legislației în vigoare.  Ciudat este și că fix cei trei care au asigurat interimatul au și câștigat selecția.

O societate cu probleme financiare unde doar salariul directorului a crescut

După ce au fost instalați oamenii de partid în CA, a urmat selecția pentru directori ( posturile de director general și cel de director adjunct, ultimul fiind înființat de curând, probabil tot pentru oamenii de partid).

Culmea, este vorba despre un nou post de conducere înființat într-o perioadă când noul director interimar Sorin Jula se plânge că societatea este în colaps și că nu sunt bani. Cu toate acestea, pentru el s-au găsit bani pentru o mărire de salariu. De ce au fost de acord membrii CA? Pentru că ei primesc un procent din indemnizația directorului, deci cu cât aceasta este mai mare, cu atât încasează și membrii CA mai mult. Asta ca să știe brașovenii cum merge treaba în administrația USR.

Interesant este că și criteriile pentru postul de director sunt la fel, parcă realizate pentru o anumită persoană, cu puncte esențiale cum ar fi ”să nu fi fost destituit dintr-o funcţie publică, să nu îi fi fost revocat contractul de mandat sau să nu îi fi fost încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 3 ani”. Cu alte cuvinte, să nu participe fostul director, chiar dacă sunt condiții obligatorii prin lege.

Tot la criterii se găsește și ”experiență în domeniile care oglindesc activitatea societății și anticipează provocările societății în anii următori”, deci cum unii au asigurat interimatul, au căpătat și experiență în domeniu…

Dar cine este această societate care se ocupă de recrutările de la Brașov? Ce scrie un ziar din Iași?

Metoda secretă de măsluire a concursurilor pentru funcțiile de directori! Combinații cu firme private de consultanță, pentru controlarea instituțiilor statului

Surprinzător sau nu, în articol apare numele societății care se ocupă de ”recrutările” de la Brașov, adică FOX MANAGEMENT CONSUNTANTS SRL.

La nivelul instituțiilor și companiilor publice din Iași se aplică tot mai des aceeași metodă de măsluire a concursurilor pentru cele mai importante funcții de conducere. În spatele combinațiilor politice și financiare, jocul de culise este făcut prin intermediul firmelor private de consultanță. La insistențele venite din exterior, firmele de consultanță pe resurse umane aplică criterii de selecție și condiții de participare cu dedicație pentru anumite persoane. Mai multe scandaluri au fost stârnite la instituțiile din județul Iași din cauza firmei de resurse umane Fox Management Consultants, care stă în spatele mai multor angajări scandaloase pe funcții de conducere bine plătite și cu mare influență. Conform hotărârilor pentru Organizarea concursului de recrutare a funcționarilor publici, „ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcții contractuale se face prin concurs sau examen, în limita posturilor vacante sau temporar vacante prevăzute în statul de funcții… În cazul în care la concursul organizat se prezintă un singur candidat, ocuparea postului se face prin examen”. Acest lucru nu a fost respectat însă, scrie bzi.ro

Întrebarea este dacă la Brașov mai există instituții de control, dacă există procurori sau polițiști care să analizeze toate aceste aspecte. În prezent vorbim despre suspiciuni, dar totuși, le analizează cineva? Să nu uităm de combinațiile de la Agenția Metropolitană unde oamenii sunt angajați fără concurs pentru ca apoi să ajungă ”detașați” prin birourile primarului Allen Coliban sau ale Flaviei Boghiu.

Într-o altă ordine de idei, angajații de la societatea RIAL au ieșit din nou în stradă, fiind nemulțumiți de faptul că actualul director nu a reușit să aducă contracte așa cum ar fi trebuit, dar primește salariul mai mare. În același timp, salariații au de primit de la societate bani din urmă.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: