Făgărășenii au decis în ce să fie investită o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc

Opt proiecte sunt câștigătoare în cadrul bugetării participative Făgăraș 2020, din cele 31 supuse la vot:
1. Vor fi achiziționate table școlare interactive (SMART Board) pentru Colegiul Național „Radu Negru”. Potrivit inițiatorilor, acestea „facilitează transmiterea informațiilor profesor-elevi (timp mai scurt pentru predare, lecții interactive, material bibliografic diversificat), sporește atenția elevilor, iar lecția poate fi transmisă prin e-mail elevilor.
2. Va fi realizat un amfiteatru lângă Cetatea Făgăraș, inițiatorul luând exemplu „amfiteatrul ce aparține de Cetatea Oradea, unde comunității i se oferă posibilitatea de a organiza o multitudine de evenimente”.
3. Sală de karate pentru comunitate, dotată cu echipament specific și cu o zonă de aparate pentru pregătirea fizică a sportivilor, la care se adaugă două vestiare și un grup sanitar. „Proiectul vine să susțină câteva sute de sportivi karateka ce activează în mai multe cluburi din orașul nostru”, se precizează în descrierea proiectului.
4. Amenajarea unui spațiul educațional la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”. Acesta va cuprinde o pistă de alergare cu două culoare și suprafață de tartan, sector pentru săritura în lungime și o groapă de nisip.
5. Rastel stradal pentru biciclete cu triplă funcționalitate. „Pe de o parte acoperă necesitatea unei parcări eficiente și în siguranță a bicicletelor în locuri aglomerate. Fiecare rastel oferă posibilitatea parcării a 10 biciclete. Pe de altă parte, rastelul va fi montat pe un cadru metalic care are formă unei mașini, având un puternic impact vizual; practic, oricine poate observa că pe locul unei mașini pot fi parcate 10 biciclete. Poate conduce la încurajarea mersului pe bicicletă și susținerea simbolică a deplasării pe două roți, ca parte a mobilității urbane sustenabile”, potrivit cetățeanului care a depus proiectul.
6. Spațiu de agrement și relaxare la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, destinat atât elevilor unității de învățământ, cât și comunității. Acesta va cuprinde un chenar în centrul căruia va fi montată o fântână arteziană. Vor fi prevăzute două alei construite din pavele, pe marginile cărora vor fi amplasate bănci.
7. Amenajarea unui spațiu de petrecere a timpului liber dintre cursuri și pentru realizarea cursurilor în aer liber, la Colegiul Național „Radu Negru”. Vor fi montate bănci pe cele două laturi ale sălii de sport, un carusel destinat elevilor din clasele pregătitoare, un foișor hexagonal, mese pentru diverse activități și o masă de tenis.
8. O nouă fântână arteziană în faţa Casei de Cultură, care „reprezintă unul dintre simbolurile oraşului nostru. Acum este nefuncţională, nefiind renovată de foarte mulţi ani. Reamenajată la standardele actuale, ar reprezenta un punct de atracţie pentru făgărăşeni şi pentru turiştii care vizitează Cetatea Făgăraş, aflată în imediata apropiere”, conform descrierii proiectului inițiat de un alt cetățean.
500.000 lei (aproximativ 100.000 de euro) sunt alocați din bugetul local pentru realizarea acestora. Proiectele vor fi implementate de Primăria Făgăraș începând de anul acesta, lista care le cuprinde fiind disponibilă și pe platforma dedicată: https://bp.primaria-fagaras.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: