Faceți ceva în privința trotinetelor electrice! Se circulă cu viteză printre pietoni, sunt abandonate peste tot, încurcă circulația pe trotuare

Trotinetele electrice au devenit un adevărat pericol pentru locuitorii din Brașov. Acum, pietonii nu trebuie să fie atenți doar la autoturisme, ci și la persoanele care circulă cu trotinete electrice și se strecoară peste tot. Culmea, aceste trotinete sunt conduse de multe ori de minori, mulți care nu au nici măcar 14 ani și nu dețin cunoștințe de circulație rutieră absolut deloc. De curând, la Brașov ca și în alte orașe din țară, au apărut pe străzi zeci de trotinete electrice pe care oricine poate să le închirieze. Astfel, s-a ajuns ca acestea să fie abandonate pe oriunde: trotuare, scări de bloc, în fața magazinelor, blocurilor. De multe ori, acestea încurcă efectiv circulația, mai ales pe trotuare, unde sunt o mulțime abandonate de cei care le-au închiriat. Poate că ar fi timpul ca Primăria Brașov să ia măsuri și să stabilească  cine poate să le folosească și pe unde să le ”abandoneze” ,astfel încât pietonii să nu mai fie nevoiți să se lovească de ele. Să fie reguli clare în ce privește locurile de unde pot fi închiriate, da și unde pot fi returnate. Și pentru șoferi a devenit o problemă, mulți tineri care lucrează pe la diferite firme de distribuție se strecoară cu trotinetele printre mașini. În alte țări deja s-au luat măsuri în acest sens, tot din cauza faptului că trotinetele erau abandonate peste tot prin orașe.

Revoltat de modul în care circulă posesorii de trotinete sau cei care le închiriază, s-a arătat și viitorul consilier județean, Cătălin Leonte. Acesta și-a exprimat nemulțumirea printr-o postare pe facebook.

”Nu am o problemă cu trotinetiștii dar să se hotărască dacă sunt vehicule sau pietoni. Așa fără semnalizare, trecând strada în viteză pe trecere, e doar o problemă de timp până se produce un accident. Unul ieri cred că se credea super erou, ne-a depășit pe două mașini într-o poziție avântată. Dacă lovea ceva, era tocană”, a scris Cătălin Leonte care a postat și un VIDEO. 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: