“Exprima-te prin sport, nu prin violenta!” indemnul politistilor catre elevii brasoveni

Cea de-a doua  „Săptămână a prevenirii criminalităţii”  din anul 2017 a luat startul luni, 02 octombrie 2017, printr-o cursă cu obstacole organizată de Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov  la Arena Sportivă Ion Țiriac a Liceului cu Program Sportiv Brașov, având ca scop promovarea în rândul elevilor a activităților sportive ca alternativă la petrecerea timpului liber și dezvoltarea cunoștințelor deținute în domeniul prevenirii delicvenței juvenile.

La ora 12.00, 70 de elevi ai claselor a VII-a din 10 unități de învățământ: Colegiul Naţional A. Şaguna, Liceul A. Mureşanu, Liceul J. Honterus, Colegiul Naţional Unirea, Liceul cu Program Sportiv Brașov, Şc. Gimnazială nr. 1 Braşov, Şc. Gimnazială nr. 9 Braşov , Şc. Gimnazială nr. 25 Braşov, Şc. Gimnazială nr. 27 Braşov, Şc. Gimnazială nr. 30, au parcurs un traseu cu 10 obstacole și totodată au răspuns la întrebări pe teme privind răspunderea minorilor în cazul comiterii de  fapte antisociale.

Această acțiune  s-a desfășurat în parteneriat cu CSS Brașovia, Mall Coresi Brașov, Asociația Bebe Rostogol și Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

De asemenea, polițiștii au organizat şi desfăşurat activităţi informativ-preventive în  unităţile de învăţământ  gimnaziale şi liceale din județul Braşov, pe tema prevenirii delincvenţei juvenile.

Vă așteptăm să vă alăturați nouă, politiștilor, în acest demers de  conștientizare a tinerei generații asupra faptului că violența nu este o soluție la problemele cu care se confruntă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: