Explozia de la Zărnești: Niciunul dintre muncitori nu avea contract de muncă

Noi detalii ies la iveală după explozia din Zărnești. Potrivit ITM, niciunul dintre muncitorii fabricii nu avea contract de muncă. De asemenea, nu exista solicitări pentru avizare sau autorizare în ce privește securitatea la incendiu.

In evidențele Inspectoratului pentru Situații de Urgentă “ Țara Bârsei” al județului Brasov nu există solicitări de avizare/autorizare, pe linia securității la incendiu din partea firmei SC Temexson SRL. In perioada imediat următoare se vor desfășura activități de verificare specifice atât a situației din teren cât și a documentelor firmei, urmând a stabilii dacă se încadreaza sau nu în prevederile HGR 571/2016 – privind aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/ sau autorizării privind securitatea la incendiu.

Spațiile de producție/ depozitare mai mari de 600 mp intra in categoria construcțiilor care se supun avizării/ autorizării din punct de vedere PSI, conform Anexa 1, II, lit K din HGR 571/2016”, au spus reprezentanții ISU Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: