Excursie de coșmar la Brașov. Elevii au fost loviți de fosta dirigintă

Elevii de clasa VIII-a, de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Botoșani au venit după examenul de Evaluare Națională la Brașov. Excursia ar fi trebuit să dureze 4 zile, dar s-a transformat într-un coșmar, întrucât mai mulți elevi s-au plâns ca au fost loviți de fosta lor dirigintă.

Diriginta a recurs la această metodă după ce administrația hotelului și alții turiști cazați s-au plâns de faptul că, elevii provoacă gălăgie pe timp de noapte. După incident, diriginta și-a trimis elevii acasă, la Botoșani în timp ce ea a rămas la Brașov.

Părinții au depus reclamație la Inspectoratul Școlar Județean, iar conducerea școlii a anunțat ca se va face o anchetă internă.

       „Băiatul meu era pe hol, cu alţi câţiva colegi. Nu spune nimeni că erau îngeraşi. Dar nu aveau alcool, nu fumau, pur şi simplu se hârjoneau, se alergau, unii intrau în camere, alţii ieşeau. La un moment dat, doamna dirigintă a venit pe la spate şi i-a dat peste cap. Apoi a început să ţipe şi să lovească în care nimerea. Un alt băiat are vânătăi la coaste şi la un braţ” , a relatat mama unui elev pentru Monitorul de Botoșani.

     „M-a sunat fata la ora şase dimineaţa, plângând, spunându-mi că doamna a pălmuit-o. Am întrebat-o ce a făcut şi mi-a spus că pe la ora 1 şi ceva noaptea era pe holul hotelului cu mai multe colege. O altă colegă a venit pe scări ţipând că a fost pălmuită de doamna dirigintă. Fata şi cu colega ei au fugit în cameră şi au încuiat uşa, dar mai lipsea o altă colegă, care plecase într-o altă cameră. A auzit bătând în uşă şi, crezând că e acea fată, a deschis uşa. Până să îşi dea seama cine e, a şi primit o palmă de la dirigintă şi a întrebat-o de ce nu dormea. După care a zgâlţâit-o, după care a trecut la cealaltă fată, i-a tras o palmă şi ei, de i-a dat sângele pe nas. De teamă, fata a urinat pe ea”, a povestit mama unei eleve tot pentru sursa citata mai sus

Inspectoratul Școlar a declarat că, nu au fost informat cu privire la organizarea acestei excursii: „Inspectoratul nu a ştiut nimic despre această excursie. Noi avem o procedură de organizare, indiferent că acestea se fac în timpul sau în afara cursurilor, cum este cazul acum. De exemplu, trebuie un aviz epidemiologic, mai ales în contextul pandemiei de COVID, trebuie nişte acorduri semnate de părinţi, pentru că sunt minori, trebuie făcut un instructaj, legat mai ales de anumite devieri comportamentale, chiar şi stabilit un plan al excursiei”, a declarat Daniel Botezatu, inspectorul general al IŞJ Botoşani.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz: „În urma informațiilor apărute în spațiul public conform cărora mai mulți minori din județul Botoșani ar fi fost loviți de către fosta lor profesoară, de la unitatea de învățământ pe care aceștia au frecventat-o în anul școlar 2020-2021, din municipiul Botoșani, în timp ce se aflau împreună, într-o excursie în județul Brașov, ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: