EXCLUSIV. Meseriașii de la ”avioane”, experți și la armament. Donțu și David, în CA de la Tohan SA. Vezi DOVADA!

Liberalii au luat cu asalt toate Consiliile de Administrație pe care le-au întâlnit în județul Brașov.Nimic nou, doar că sunt unii care nu se mai satură. Printre aceștia se număra Mihai Donțu și Dragoș David, cei doi ”meseriași” care se pricep și la avioane, dar și la armament.

Cel puțin așa rezultă din CA-urile de unde papă sume frumușele de bani, acesta fiind probabil și motivul pentru care stau ”atârnache” pe la aceste instituții ale statului român. Cei doi au stârnit probabil și invidia colegilor de partid pentru ”abilitățile” lor ascunse, pentru modul în care își aranjează cărțile pentru a intra în grațiile acestor instituții ale statului.

”Specialiști” în aviație

Cei doi ”specialiști” de la PNL Brașov au ajuns în urmă cu câteva săptămâni la IAR Ghimbav. Ministerul Economiei a transmis către IAR Ghimbav lista cu administratorii provizorii care urmează a fi numiți pentru următoarele luni.

Se aprobă indemnizaţia brută fixă lunară cuvenită administratorilor provizorii neexecutivi, aceasta reprezentând media salariilor medii brute lunare pe ultimele 12 luni comunicate de Institutul Naţional de Statistică pentru ramura construcţiilor de maşini, cod CAEN 3030 “Fabricarea de aeronave si nave spațiale“ (corespunzătoare obiectului principal de activitate al IAR SA).” se arată pe site-ul IAR Ghimbav.

Astăzi, redactorii publicației Transilvania365 au dat o căutare pe site-ul de la TOHAN SA. Supriză, cei doi liberali figurează în Consiliul de Administrație de la aceasta societate. Bineînțeles, nu mocca, ci pe bănuți.

Totuși, cine este interesat să arunce un ochi pe CV-ul celor doi va constata că nu au ieșit cu nimic în evidență. De exemplu, Dragoș David nu a reușit să să facă prea multe în mediul privat. Potrivit CV-ului, din 1995 a stat câte 1 sau 2 ani la diverse firme. (1995-1997, 1997-1999, 1999-2000, 2000-2001,2001-2002, 2002-2003). Cum a intrat la stat, cum s-au schimbat lucrurile și a venit continuitatea. Din 2009 s-a lipit de Agenția Metropolitană Brașov și acolo a rămas, că na, timpul trece, leafa merge…

Nici la Mihai Donțu nu se găsesc prea multe în CV, nici el nu a rezistat prea mult într-un loc. Dar, statul i-a oferit de fiecare dată o mână de ajutor, la fel ca și acum.

Cu alte cuvinte, fără politică, cei doi s-ar descurca mult mai greu decât o fac în prezent.

Precizăm că Dragoș David este în prezent directorul Agenției Metropolitane Brașov, o instituție care nu a rupt gura târgului prea mult. Dacă alte orașe mari din țară au avut proiecte europene importante derulate în mai toate domeniile, Brașovul a cam stagnat. Este destul ca brașovenii să meargă la Cluj, Oradea sau Iași și să observe diferența.

Poate că este timpul ca și oamenii de la aceste instituții să mai fie schimbați, nu de alta, dar sunt destui tineri bine pregătiți care vor să-și pună în valoare cunoștințele acumulate în țară sau străinătate. Ar trebui organizat concurs și la această agenție, dar nu din ăla cu dedicație cum se poartă în politică, ci unul pe bune…

De asemenea, Mihai Donțu este consilier județean, fost deputat, singurul ales în funcție din CJ care a fost condamnat pentru un accident mortal. Despre el nu se pot spune prea multe, decât că a trecut prin politică…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: