EXCLUSIV. Control la Poliția Săcele. Conducerea instituției, sub lupa șefilor din MAI

În luna martie a.c., în baza Planului unic de controale de fond și tematice al I.P.J. Brașov pe anul 2019, a fost efectuat un control de fond la Poliția Municipiului Săcele.

Precizăm faptul că, potrivit O.m.a.i. nr. 138/2016 privind organizarea și executarea controalelor în Ministerul Afacerilor Interne, planul unic de controale de fond şi controale tematice se planifică anual și se aprobă de către conducătorii entităţilor M.A.I. care dispun executarea acestor controale.

Potrivit aceluiași act normativ, controlul de fond reprezintă verificarea dispusă de conducătorul entităţii M.A.I., în scopul evaluării activităţii structurilor subordonate ori ale celor pe care le coordonează şi controlează metodologic, a competenţei şi capacităţii persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul acestora, al identificării şi corectării deficienţelor, disfuncţiilor sau neregulilor constatate.

Executarea controalelor se face în scopul creşterii eficacităţii activităţii desfăşurate de entităţile M.A.I., prin compararea rezultatelor obţinute, a valorilor ce caracterizează starea unităţilor la un moment dat, cu standardele specificate prin strategii, programe/planuri strategice şi proprii, valorile planificate, al identificării neregulilor şi soluţionării problemelor cu care se confruntă echipa managerială, precum şi al stabilirii măsurilor optime pentru prevenirea unor deficienţe sau disfuncţii.

Controalele se execută concomitent cu desfăşurarea activităţilor curente de către entităţile M.A.I. supuse controlului, acordându-se sprijin pentru înlăturarea deficienţelor, disfuncţiilor sau neregulilor constatate şi a cauzelor care le-au generat. 

Având în vedere cele expuse, în urma finalizării activității de control a fost întocmit un program de măsuri, ce urmează a fi implementat la nivelul subunității, având drept scop creșterea eficacității și eficienței activităților specifice desfășurate, în scopul oferirii unui răspuns adecvat la orice lezare a drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor”, au spus reprezentantii IPJ Brasov.

Cel mai probabil, controlul vine in urma mai multor sesizari referitoare la anumite probleme care ar exista la Politia Sacele.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: