EXCLUSIV. Bombă în justiție! Rețea privată de sănătate, trimisă în judecată pentru înșelăciune

Un avocat din Brașov s-a luat la ”trântă” cu Rețeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA. Este vorba despre Amalia Szentpeteri, cea care a reușit să îi determine pe procurori să trimită SC Centrul Medical Unirea SRL București (Rețeaua Privată de Sănătate ”Regina Maria”)  în judecată pentru înșelăciune. Primul termen a avut loc deja în data de 9 iunie.

”Primul contract a fost pentru un abonament. Regina Maria se dorește a fi liderul pe piața abonamentelor de servicii medicale. În Brașov este cel mai important furnizor de servicii medicale. Drept pentru care am încheiat un contract pentru un abonament de 13 luni care includea absolut toate consultațiile de care o femeie gravidă ar fi avut nevoie, toate analizele, ambulanță la ușa pacientului, medic pe acea ambulanță. Lucrurile au mers bine atâta timp cât nu am avut probleme. Când am avut probleme, mi s-a închis efectiv ușa în nas.

Pe lângă abonament, am încheiat un contract pentru naștere, asistență la naștere, fiind ferm convinsă că orice mi se întâmplă, indiferent de vârsta sarcinii, voi avea servicii medicale de urgență, voi avea ambulanță la domiciliu 24 din 24 care mă preia cu medic și mă duce la spital. De la 24 de săptămâni se presupunea că ei gestionează și nașterea. Că sunt ultradotați cu o secție de terapie intensivă neonatală cum nu mai are nimeni în Brașov. Numai că lucrurile nu sunt așa. Este păcat că femeile nu cunosc”, a spus Amalia Szentpeteri

Pe site una, în realitate alta

Site-urile, broșurile, cât și consultanții lor au susținut că ei gestionează nașteri premature de la 24 de săptămâni. Sunt trei surse diferite.

”La 30 de săptămâni, în urma unei hemoragii, i-am sunat așteptând să vină ambulanța. Nu doar că nu mi s-a trimis ambulanță pentru care eu plătisem pentru 13 luni să beneficiez de ea. Mi s-a spus direct că ”nu veniți la noi, copilul este mult prea mic, mergeți la maternitate”. Nu am fost primită. Așa am ajuns la maternitate, unde am fost tratată impecabil și mi s-a stabilizat sarcina. Mai mult, personalul de acolo m-a ajutat să duc sarcina la termen.

Atunci am început să îmi pun întrebări mie, dar și celor de la spitalul privat. Au încercat să mă mintă că a fost o eroare.

Numai că m-am informat și am aflat ce s-a întâmplat. Am preferat să merg la o altă clinică privată, să știu că cineva îmi va răspunde și nu îmi va închide ușa în nas. Interesant este că, deși am reziliat contractul, m-am trezit că mi s-a prelungit abonamentul încă 12 luni. Nici nu știi că ți se prelungește, nu știi nimic”, a continuat avocatul brașovean.

 

Plângere penală pentru înșelăciune

După cele întâmplate, Amalia Szentpeteri a luat decizia de a depunde o plângere penală la Parchet.

”Am sunat să le spun că am reziliat contractul legal, dar mi s-a spus că poate ”notificarea a ajuns la femeia de serviciu”. Dacă ne uităm pe google, o să vedem zeci de plângeri împotriva lor. În acest caz s-a sesizat și Protecția Consumatorilor. Le-am cerut banii înapoi, pentru că pentru acea perioadă nu am beneficiat de serviciile prinse în contract. Nu au vrut, motiv pentru care am făcut o plângere penală pentru că am ajuns la concluzia că este vorba despre înșelăciune.

2 ani de zile nu s-a făcut nimic în acest dosar, lucru pe care l-a spus și un judecător. Nu se administrau probe. Nu am avut altă variantă decât să folosesc toate pârghiile legale. Am avut noroc ca un procuror ierarhic superior să vadă dosarul și să spună că trebuie administrate probe.

Este un caz clasic de infracțiune care nu necesită cine știe ce probatoriu complex. Era vorba despre inducerea în eroare. După ce am depus o contestație împotriva duratei de soluționare a dosarului, judecătorul a constatat că am dreptate și a solicitat ca în 2 luni dosarul să fie soluționat. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, unde s-a făcut lumină. Procurorul a refăcut dosarul și a dispus trimiterea în judecată.

Nu ascund faptul că s-a încercat împăcarea cu mine. S-au oferit sume importante de bani și atât. Eu am suferit un prejudiciu, dar aici nu este vorba doar de bani. Cumva să ma transform eu într-un complice moral? Pe 9 iunie avem primul termen de judecată și așteptăm.

De aceea le spun femeilor să se informeze, să știe exact condițiile”, a spus Amalia Szentpeteri.

Redactorii Transilvania365 au solicitat un punct de vedere și reprezentanților Rețelei Private de Sănătate Regina Maria, dar nu au primit niciun răspuns.

 

 

 

 

One thought on “EXCLUSIV. Bombă în justiție! Rețea privată de sănătate, trimisă în judecată pentru înșelăciune

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: