EXCLUSIV. 69 de dezvoltatori imobiliari au fost sancționați anul trecut. Tractorul, cartierul cu cele mai multe probleme

Polițiștii locali brașoveni de la Serviciul Inspecție Control și Disciplina în Construcții (SIC) au avut în lucru pentru soluționare, în anul 2018, aproape 3.500 de sesizări și reclamații (din care, peste o sută, venite prin dispecerat) ale brașovenilor. Aceasta reprezintă doar o parte din activitatea curentă, desfășurată de cei 14 angajați ai acestui serviciu specializat din cadrul Poliției Locale Brașov. Așadar, în anul 2018  au fost făcute verificări pe mai multe direcții, respectiv s-au efectuat controale pentru respectarea normelor legale privind disciplina în construcții, comerţ și protecția mediului.

În urma activităţilor desfăşurate în baza unor Planuri de măsuri şi acţiune dispuse de conducerea instituţiei în 2018, SIC a aplicat 638 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de  825.350 lei, pe cele trei domenii amintite (construcţii, comerţ şi protecţia mediului).

În ceea ce priveşte activitatea de verificare şi control derulată în vederea  urmăririi respectării legislaţiei asociate disciplinei în construcții in municipiul Brasov, au fost monitorizate, pe parcursul anului trecut, cele 78 de șantiere aflate în evidență (funcționale sau în conservare). Numărul total de sancțiuni aplicate dezvoltatorilor imobiliari mai mici sau mai mari, este de 69, în valoare de 404.750 lei. De menționat este faptul că, în urma verificărilor efectuate în vederea  respectării prevederilor Legii 50/1991 republicată privind autorizarea executării lucrărilor în constructă, doar în zona cartierului Tractorul au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

Tot la disciplina în construcții, polițiștii locali de la SIC, au întocmit nouă referate către oficiul juridic al instituției, în vederea sesizării organelor de urmărire penală pentru lucrări de construcție fără autorizație la imobile situate în zona protejată (conform art. 24 lit a din Legea 50/1991 republicată). Totodată, acelasi oficiu juridic a primit de la SIC alte opt dosare, în vederea sesizării instanțelor de judecată pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 28 alin. 3 și art. 32 alin 1 din Legea 50/1991, respectiv pentru desființarea construcțiilor/încadrarea lucrărilor în prevederile autorizației de construire. De asemenea, au fost elaborate 20 de Dispoziții de Primar pentru desființarea construcțiilor neautorizate situate pe domeniul public al Municipiului Brașov.

În concluzie, numărul total de sancțiuni aplicate pe 2018 exclusiv în domeniul disciplinei în construcții este de 69, în sumă de 404.750 lei.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: