RISpire Trainings este un proiect co-finanțat de EIT Urban Mobility, o inițiativă ambițioasă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, condus de trei parteneri de proiect: ICEBERG PLUS SRL (România), CTAG – Centrul de Tehnologie Automobilistică din Galicia (Euroregiunea Galicia–Nordul Portugaliei) și PowerHUB (Cehia).
În România, evenimentul de lansare RISpire va avea loc în format fizic pe 11 iunie 2024 la Hotelul Qosmo din Brașov, între orele 10:00 – 14:00.
Prin intermediul unei serii de cursuri online adresate ecosistemului de mobilitate din România, Cehia, Euroregiunea Galicia–Nordul Portugaliei și Portugalia, programele educaționale RISpire ajută profesioniștii din mediul academic, ecosistemele de afaceri și instituțiile publice să dobândească cunoștințele necesare pentru a inspira inovația și crearea de afaceri legate de provocările moderne ale mobilității urbane.
Proiectul începe cu organizarea unui eveniment local în fiecare dintre cele trei țări: evenimentul din Spania a avut loc pe 23 și 24 mai, cel din Cehia va avea loc pe 13 iunie, iar în România, pe 11 iunie. Toate cele trei se desfășoară în format fizic, fiind disponibile în limbile naționale și destinate grupurilor țintă din țările respective.
Obiectivul principal al evenimentului este de a oferi informații despre oportunitățile EIT Urban Mobility, despre proiectul RISpire Trainings în ansamblu și despre cursurile care vor avea loc online în 2024, puse la dispoziție de cei trei parteneri din România, Spania și Cehia.
Cine ar trebui să participe?
Participarea la eveniment este deschisă invitaților din toată România care se încadrează în una dintre următoarele categorii: cercetători și personal academic, profesioniști din industrie, reprezentanți civili, practicieni în inovare, persoane care cercetează și/sau dezvoltă noi afaceri sau servicii pentru a rezolva nevoile de mobilitate urbană, studenți și profesioniști, inclusiv funcționari publici și profesori și femei din domeniul mobilității urbane cu o afacere sau o idee de afacere bazată pe o soluție de mobilitate urbană.
De ce beneficiați dacă participați?
- Acces la informații despre oportunitățile disponibile în cadrul EIT Urban Mobility în România și Europa în domeniile educației, cercetării și inovării în mobilitatea urbană.
- Acces la informații despre sesiunile de formare care vor fi disponibile online în 2024 prin proiectul RISpire Trainings.
- Participare la sesiuni de lucru pentru definirea provocărilor și nevoilor participanților, pentru a ajuta organizatorii să conceapă cursuri personalizate și să identifice soluții de mobilitate urbană.
- Networking cu experți din domeniu, parteneri și clienți potențiali.
- Personal academic care poate învăța noi modalități de a preda studenților despre inovație.
- Antreprenori inovatori care pot aduce idei noi înapoi în companiile lor.
- Reprezentanți ai instituțiilor publice care pot ajuta la dezvoltarea și implementarea unor proiecte mai bune de mobilitate urbană.
Vă puteți înregistra gratuit la “Conferința EIT Urban Mobility – RISpire Trainings”!
https://forms.gle/ycVLJNzNZVo6f1ny6
Nu ratați ocazia de a vă îmbunătăți abilitățile, de a face noi conexiuni în domeniul dvs. și de a deveni o voce recunoscută în subiectele de mobilitate urbană!
Despre EIT Urban Mobility
RISpire Trainings este un proiect sub sprijinul EIT Urban Mobility.
EIT Urban Mobility, o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, își propune să accelereze soluțiile și tranziția către un sistem de transport centrat pe utilizator, integrat și cu adevărat multimodal. Fiind comunitatea europeană fruntașă în inovația mobilității urbane, EIT Urban Mobility lucrează pentru a evita fragmentarea, facilitând colaborarea între orașe, industrie, mediul academic, cercetare și inovare pentru a rezolva cele mai presante provocări de mobilitate ale orașelor. Folosind orașele drept laboratoare vii, partenerii săi din industrie, cercetare și universități vor demonstra cum noile tehnologii pot funcționa pentru a rezolva probleme reale în orașe reale prin transportul oamenilor, bunurilor și deșeurilor în moduri mai inteligente.
Despre partenerii proiectului
ICEBERG+ – consultanță de inovare de top, transfer de tehnologie și servicii de acces la finanțare pe piața românească, cu o ambiție europeană și o amprentă regională. Oferă viziune și interpretare, experiență, expertiză și know-how clienților prin modele de afaceri bazate pe timp și tarif orar, precum și modele de afaceri bazate pe succesul proiectelor sale. Iceberg+ gestionează centrul de transfer tehnologic CITT-I4T, specializat în Smart City, Industria 4.0 și e-Sănătate, și a fondat FIT Digital Innovation Hub. Administrează centrele de inovare EIT Urban Mobility și EIT Manufacturing din România și a coordonat hub-ul românesc EIT InnoEnergy (2019-2020).
PowerHUB – organizație de cercetare industrială, concentrată pe Transferul Tehnologiilor în Mobilitate, Energie, Industria 4.0, Orașe Inteligente și TIC. PowerHUB caută și accelerează, de asemenea, idei tehnologice promițătoare, inovații, startup-uri, atât pentru partenerii strategici, cât și pentru investitorii financiari și are un istoric excelent cu acest program de accelerare și incubare EIT UM. Implicat activ în 2 proiecte de succes în Competence HUB și în continuarea educației în proiecte naționale sau europene (DANUBE). De-a lungul istoriei sale, PowerHUB a stabilit o relație foarte strânsă cu partenerii industriali majori (Škoda Auto, Deutsche Telecom, PRE, etc.) și a fondat și administrează Living Lab Praga (împreună cu SKODA Auto și CTU, unde colaborează cu Orașul Praga și alții). Datorită bazei extinse de mentori activi la nivel internațional, sunt pregătiți să stabilească cele mai recente tendințe în Mobilitatea urbană, Sănătate, Orașe inteligente și, în general, în Fabricare (Industria 4.0) și să folosească aceste cunoștințe pentru a sprijini mediul antreprenorial și activitățile educaționale.
CTAG – entitate privată non-profit dedicată desfășurării de activități de cercetare și dezvoltare în domeniul mobilității. Misiunea CTAG este de a contribui la creșterea competitivității companiilor din domeniul auto și mobilitate, prin apropierea și transferul tehnologiilor aferente, precum și de a ghida și stimula dezvoltarea, cercetarea și inovația tehnologică în sector. CTAG aduce lecții învățate din colaborarea strânsă cu industria în domeniile inovației și antreprenoriatului.