Europarlamentarul PSD Răzvan Popa: Proiectul Bugetului pe anul 2018 consfințește prima reducere a impozitului pe venit din ultimii 13 ani și preocuparea Guvernului pentru momentul preluării de către România a președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa subliniază că proiectul de Buget transmis de către Executiv la Parlament pentru dezbatere și adoptare susține una dintre cele mai importante măsuri fiscale din ultimii 13 ani – reducerea cotei de impozitare.

De asemenea, eurodeputatul remarcă alocarea specială de fonduri pentru pregătirea exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în anul 2019.

”Proiectul de Buget propus de Guvern vine să combată toate tezele propagandei anti-guvernamentale și anti-PSD, care, în ultimele luni, ne anunțau dezastrul. Adevărul este că acest proiect de Buget susține câteva decizii istorice în plan fiscal, așa cum este reducerea impozitului pe venit, de la 16% la 10%, prima astfel de scădere în 13 ani.

De asemenea, România acordă o atenție sporită momentului la care va prelua președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, alocând sume importante pentru pregătirea acestui pas. Este un moment de importanță crucială pentru România și este de lăudat că acest lucru este înțeles la nivel guvernamental.

Nu aș trece nici peste faptul că bugetele Educației și Sănătății vor avea creșteri consistente, alături de alocările pentru investițiile publice. Este, totodată, un proiect de Buget care respectă angajamentele noastre în plan social, susținând creșterea salariului minim și creșterea pensiilor, în anul care urmează.

Anul acesta România a avut una dintre cele mai spectaculoase rate de creștere economică. De asemenea, s-au înregistrat creșteri de venituri pentru mai multe categorii importante. Și asta, din nou, în ciuda propagandei, cu respectarea criteriilor macroeconomice și a angajamentelor externe în acest plan. Deci, sunt toate premisele ca anul 2018 să fie unul bun în plan economic” susține Răzvan Popa.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: